Статті

Українці стали частіше продавати машини з мінімальним пробігом: названо причину

Видання “Автосота” повідомляє про збільшення в Україні угод з продажу автомобілів з мінімальним пробігом. Тут же називаються причини аномального явища.

Пошкодження та аварії
Однією з ключових причин є пошкодження автомобіля незабаром після купівлі. Власник, який потрапив в аварію, може спробувати продати машину після проведення косметичного ремонту, щоб уникнути потенційних технічних проблем у майбутньому. Водій, який не звик до габаритів і управління нового авто, може бути більш схильний до аварій, що також підштовхує до швидкого продажу машини.

Фінансові труднощі
Для багатьох автовласників фінансове навантаження, пов’язане з кредитними платежами, стає непосильним. Економічна нестабільність у країні, зростання цін та інші фінансові фактори можуть зробити виплату кредиту обтяжливою, що призводить до рішення про продаж автомобіля.

Діяльність перекупників і автосалонів
На ринку присутні приватні перекупники, які імпортують автомобілі з-за кордону. Іноді вони використовують автомобілі перед продажем або оформляють їх на себе, щоб уникнути додаткових зборів. Аналогічні дії можуть робити і автосалони, щоб позбутися менш популярних моделей або автомобілів, використаних для тест-драйвів. Такі автомобілі, незважаючи на їхній гарний стан, часто продаються як вживані.

Недоцільність комерційного використання
Таксомоторні компанії можуть швидко розпродавати нові автомобілі, якщо вони виявилися непрактичними для перевезення пасажирів. Наприклад, автомобілі популярних моделей можуть не виправдати очікування щодо економічності або місткості. У такому разі їх також виставляють на продаж із мінімальним пробігом.

Невдоволення покупкою
Іноді власники просто виявляються незадоволені своїм вибором. Погана ергономіка, незручність в управлінні, невідповідність очікуванням – все це може стати причиною продажу автомобіля незабаром після покупки.

Recent Posts

Як швидко та ефективно позбутися запітніння скла в автомобілі

Запотівання вікон в автомобілі восени стає особливо актуальним. Через частий перепад температур на склі утворюється…

28.09.2024

Їх робить майже кожен водій: автоінструктор розкрив головні помилки під час повороту

У своїй повсякденній діяльності практично всі автомобілісти роблять помилки. Одним із найскладніших при цьому маневрів…

28.09.2024

Чому стукає двигун автомобіля: розкрили найпоширеніші причини

Стукіт у двигуні автомобіля є одним із найпоширеніших симптомів несправності силової установки. Однак причиною його…

28.09.2024

Навіщо на шинах ставлять кольорові мітки: важливий момент, який варто враховувати під час монтажу

З настанням осені, погода все ще радує теплими днями, але для автомобілістів настає час задуматися…

28.09.2024

Назвали найкращі автомобілі для водіїв-новачків

Вибір першого автомобіля для недосвідченого водія може бути непростим завданням. Автоексперт розповів, які моделі найкраще…

28.09.2024

Номери ті самі, а машина – чужа: водіям приходять «підставні» штрафи за чужі порушення

Українські водії все частіше стикаються з проблемою автомобілів-двійників. Автомобілістам приходять штрафи за порушення ПДР, зафіксовані…

28.09.2024