Статті

Остерігайтеся кота в мішку: назвали одну приховану загрозу під час вибору машини з пробігом

Купівля вживаного автомобіля завжди пов’язана з певними ризиками, але одним із найменш очевидних і найбільш руйнівних факторів може стати вплив на машину води. Провідний автомеханік і експерт Скотті Кілмер попереджає, що чимало автомобілів, які колись зазнали затоплення, на перший погляд можуть мати безпроблемний вигляд, але в майбутньому можуть стати “бомбою уповільненої дії”.

Кілмер пояснює, що автомобілі, які постраждали від затоплення, можуть нормально функціонувати протягом тривалого часу після події, проте залишки солі, що потрапили в систему, можуть призвести до серйозних пошкоджень. Ці частинки солі залишаються в проводці та комп’ютерних модулях, спричиняючи електронні збої через місяці і навіть роки після затоплення.

Кілмер наводить як приклад випадок одного зі своїх клієнтів, який придбав затоплений “Фольксваген”. Автомобіль працював справно два з половиною роки, але потім почалися постійні збої в електроніці через залишки солі, що в кінцевому підсумку змусило власника позбутися автомобіля.

Carwow, відомий автомобільний портал, також звертає увагу на те, що автомобілі, які постраждали від повеней, не завжди списуються. Категорії N і S або C і D можуть бути продані, і покупці можуть навіть не підозрювати про серйозні пошкодження. Вода може зачепити не тільки електричну систему, а й внутрішні частини двигуна, гумові ущільнення, гальмівну систему, паливну систему і навіть підвіску. Нерідко такі машини привозять зі США в Україну, переконуючи місцевих покупців, що з авто жодних проблем немає.
Провідні автомобільні портали та дилери, такі як AutoTrader, настійно рекомендують уникати купівлі автомобілів, які могли бути затоплені. Навіть якщо автомобіль здається справним під час огляду або тест-драйву, приховані пошкодження можуть значно скоротити термін його служби та призвести до дорогих ремонтів у майбутньому.

Recent Posts

Як швидко та ефективно позбутися запітніння скла в автомобілі

Запотівання вікон в автомобілі восени стає особливо актуальним. Через частий перепад температур на склі утворюється…

28.09.2024

Їх робить майже кожен водій: автоінструктор розкрив головні помилки під час повороту

У своїй повсякденній діяльності практично всі автомобілісти роблять помилки. Одним із найскладніших при цьому маневрів…

28.09.2024

Чому стукає двигун автомобіля: розкрили найпоширеніші причини

Стукіт у двигуні автомобіля є одним із найпоширеніших симптомів несправності силової установки. Однак причиною його…

28.09.2024

Навіщо на шинах ставлять кольорові мітки: важливий момент, який варто враховувати під час монтажу

З настанням осені, погода все ще радує теплими днями, але для автомобілістів настає час задуматися…

28.09.2024

Назвали найкращі автомобілі для водіїв-новачків

Вибір першого автомобіля для недосвідченого водія може бути непростим завданням. Автоексперт розповів, які моделі найкраще…

28.09.2024

Номери ті самі, а машина – чужа: водіям приходять «підставні» штрафи за чужі порушення

Українські водії все частіше стикаються з проблемою автомобілів-двійників. Автомобілістам приходять штрафи за порушення ПДР, зафіксовані…

28.09.2024