Статті

Шансів вижити більше: назвали найбезпечніше місце в автомобілі під час ДТП

Щоразу, сідаючи в автомобіль, більшість із нас замислюються про свою безпеку. Одним із найпоширеніших запитань є: яке місце в машині є найбезпечнішим під час дорожньо-транспортної пригоди (ДТП). Останні дослідження та експертні думки проливають світло на цей важливий аспект.

Експерти стверджують, що найбезпечніше місце в автомобілі знаходиться за водієм. Причина цього криється в інстинктивній реакції самого водія. У момент аварії водій інтуїтивно намагається убезпечити себе, маневруючи таким чином, щоб удар припав на сторону автомобіля, де його немає. Таким чином, пасажир, який сидить позаду водія, опиняється у відносно безпечній зоні.

Важливо зазначити, що це правило не поширюється на професійних водіїв, які пройшли спеціальну підготовку для перевезення VIP-персон. Такі водії навчені діяти за іншим алгоритмом, прагнучи зберегти життя всіх пасажирів, які перебувають в автомобілі.

Серед водіїв існує поширена думка, що найбезпечнішим місцем у машині є заднє середнє сидіння. Однак ця думка також має свої нюанси. На багатьох автомобілях ремені безпеки на цьому місці утримують людину тільки в області пояса. Ба більше, в деяких моделях автомобілів такі ремені і зовсім відсутні, що під час аварії може призвести до того, що пасажир вилетить через лобове скло.

Важливим аспектом безпеки в автомобілі є правильне використання ременів безпеки. Незалежно від того, де ви сидите, завжди необхідно пристібатися. Використання пасків безпеки істотно знижує ризик серйозних травм і летальних випадків під час ДТП.

Recent Posts

5 ознак втоми водія: як уникнути аварії на дорозі

Питання безпеки на дорозі завжди залишаються актуальними, особливо коли йдеться про водіння у стані втоми.…

02.07.2024

Британці назвали шість найшвидших вживаних автомобілів за 250 000 гривень

Для автолюбителів, які прагнуть швидкості та потужності, зовсім не обов'язково викладати величезні суми грошей. Експерти…

02.07.2024

Як спека впливає на продуктивність і запас ходу електромобіля

З приходом літа власники електромобілів стикаються з новими викликами, пов'язаними з впливом високих температур на…

02.07.2024

Найпотужніші спортивні седани з повним приводом: назвали ТОП-10 моделей

Незважаючи на зростаючу популярність кросоверів, седани залишаються затребуваними серед багатьох автолюбителів. Деякі з них, як…

02.07.2024

Який запах в автомобілі сигналізує про несправність: пояснення експерта

Багато автомобілістів іноді помічають, що під час запуску двигуна в машині з'являється дивний запах. Оскільки…

02.07.2024

Стало відомо, на яких АЗС в Україні автомобілістам недоливають пальне

На тлі постійного подорожчання палива в українських автомобілістів стали частіше з'являтися побоювання, що їх обманюють…

02.07.2024