Статті

Вони вас розорять: назвали 3 популярних автомобілі, утримання яких обходяться занадто дорого

В умовах триваючого зростання популярності ринку старих автомобілів, експерти все частіше звертають увагу на моделі, які можуть обернутися для власників істотними фінансовими проблемами. Два провідні автомобільні експерти, Адам Морріс і Джим Галл, виступили на своєму популярному YouTube-каналі ReDriven з попередженням про три вживані автомобілі, яких слід уникати.

Адам Морріс і Джим Галл регулярно публікують відеоролики, в яких діляться порадами щодо того, як вибрати найкращий старий автомобіль. В одному зі своїх останніх відео вони обговорили проблеми, пов’язані з трьома популярними моделями, які можуть обернутися для власників серйозними витратами на ремонт і обслуговування.

Першою моделлю, від купівлі якої застерегли експерти, став Mini Cooper першого покоління, що випускався з 2001 по 2006 рік. Незважаючи на свою ретро-стилістику і захоплююче керування, цей автомобіль може стати справжнім головним болем для власників. Адам Морріс зазначив: “Ця машина вбиває мене, тому що особисто я люблю ці машини. Вони класні, на них так весело водити, але не варто купувати їх як першу машину, і я знаю це зі свого досвіду. У мене їх купили троє друзів, і [ремонт] обійшовся їм у тисячі доларів”. Проблема полягає в тому, що Mini Cooper належить BMW, що означає високі ціни на запчастини та роботу.

Також експерти вказали на складність і дорожнечу заміни компонентів. Особливо це стосується високопродуктивних варіантів Cooper, які експлуатуються з жорстким навантаженням. Це призводить до швидкого зносу таких важливих компонентів, як коробка передач і блок котушок.

Другим автомобілем у списку виявився Nissan із варіаторною трансмісією (CVT). Адам Морріс попередив: “Ви думаєте, що японські виробники мають бути хорошими, і деякі з них можуть бути хорошими, але вам слід уникати автомобілів Nissan з варіатором або безступінчастою коробкою передач”. Джим Халл додав: “Вони просто нехороші. Деякі з тих, що були в хорошому стані, в порядку, але для більш ранніх моделей вони були бомбою уповільненої дії. Вони просто жахливі”. Проблема в тому, що ремонт варіаторної трансмісії може бути надзвичайно дорогим, а в деяких випадках – практично неможливим.

Третьою моделлю, від якої застерегли експерти, став Chrysler PT Cruiser. Хоча ця модель завоювала популярність своїм унікальним дизайном, вона часто доставляє проблеми власникам через ненадійність та високі витрати на обслуговування. Проблеми з електронікою, двигуном і трансмісією роблять цей автомобіль непрактичним вибором для тих, хто хоче заощадити на експлуатації.

Ринок уживаних автомобілів продовжує розвиватися, і покупці все частіше звертаються до експертів за порадами. Важливо пам’ятати, що навіть популярні моделі можуть виявитися невдалим вибором у довгостроковій перспективі. Перед купівлею вживаного автомобіля варто ретельно вивчити його історію та потенційні проблеми, щоб уникнути неприємних сюрпризів і зайвих витрат.

Recent Posts

У яких автомобілів Honda найнижча витрата пального: ТОП-5 економічних моделей

Зі зростанням вартості життя з кожним днем, навіть мінімальні способи заощадити можуть мати велике значення.…

29.06.2024

Чому небезпечно довго сидіти в машині з працюючим двигуном

Робота на холостому ходу - невід'ємна частина повсякденного використання автомобіля. Однак важливо розуміти, як тривале…

29.06.2024

Автозлодії почали “полювання” на одну деталь популярної моделі Toyota: чим вона приваблива

У США автомобільні злодії стали активно "полювати" на одну деталь популярного пікапа Toyota Tacoma. Поліція…

29.06.2024

Новий Toyota RAV4 засвітився на фото: популярний кросовер змінився до невпізнання

Нове покоління популярного кросовера Toyota RAV4 буде важко впізнати. Напередодні в мережі з'явилися перші знімки…

29.06.2024

Чому власники електрокарів знову пересідають на авто з ДВЗ: дослідження дало відповідь

Тренд на електричні автомобілі, здавалося, підкорив світ. Мільйони автолюбителів приходять у захват від можливості відмовитися…

29.06.2024

Європейці обвалили ціни на вживані автомобілі: у чому причина і чого очікувати українцям

У Європі останній рік спостерігається стійка тенденція падіння цін на вживані автомобілі. Експерти Інституту досліджень…

29.06.2024