Статті

Не купуйте такий автомобіль: досвідчений механік застеріг водіїв від дорогої помилки

У світі вживаних автомобілів ховається безліч підводних каменів, які можуть обернутися серйозними витратами для покупця. Один із найвідоміших інтернет-механіків Скотті Кілмер пропонує простий спосіб, який допоможе уникнути купівлі автомобіля зі зношеним двигуном і уникнути значних витрат на ремонт у майбутньому.

Скотті Кілмер, який має понад 50 років досвіду роботи механіком, регулярно ділиться своїми порадами на своєму YouTube-каналі, допомагаючи водіям обирати надійні вживані автомобілі та уникати поломок. В одному зі своїх останніх відео Кілмер розповідає про одну ознаку, яка може вказати на зайве споживання оливи автомобілем. Перевірка займає всього кілька хвилин і може заощадити тисячі гривень.

У своєму відео Скотті пояснює: “Сьогодні я покажу вам, як не купити автомобіль із двигуном, що спалює масло. Якщо ви купуєте старий автомобіль, просто витягніть пару свічок запалювання. Якщо на них є нагар, це означає, що двигун спалює масло. У такому разі не купуйте цей автомобіль!”.

Для демонстрації Кілмер зняв свічку запалювання з уживаного Volkswagen Golf і показав, що вона покрита сухою чорною сажею, що є ознакою закоксованості. Ця проблема особливо часто трапляється в старих автомобілях, коли такі деталі, як поршневі кільця або ущільнення, починають зношуватися, даючи змогу маслу проходити через них.

Якщо цей дефект не усунути, водії можуть зіткнутися з погіршенням паливної економічності, проблемами із запуском двигуна, а в екстремальних випадках – із серйозним пошкодженням двигуна через недостатнє змащення його компонентів.

Recent Posts

Як досвідчені водії використовують майонез для догляду за автомобілем

Будь-який автолюбитель стикався з неприємною ситуацією, коли на кузові автомобіля з'являються плями смоли і пилку…

03.07.2024

Найгірші з найкращих: ТОП-10 проблемних моделей авто найбільш надійних брендів

Коли мова заходить про надійні автомобілі, багато хто одразу згадує марки, які стали синонімами якості…

03.07.2024

Експерт назвав 3 речі в машині, які завжди потрібно тримати в чистоті

Кожен власник автомобіля прагне до того, щоб його машина мала бездоганний вигляд. Однак підтримання чистоти…

03.07.2024

Найекономніші компактні кросовери: назвали ТОП-10 моделей

В умовах постійного зростання цін на паливо кожен водій прагне знайти автомобіль, який дасть змогу…

03.07.2024

Спека може “вбити” автомобіль: експерт розповів як цього не допустити

Зі встановленням спекотної погоди в Україні багато автолюбителів стикаються з новими викликами, пов'язаними з експлуатацією…

03.07.2024

Назвали 7 кросоверів, купівля яких може розорити вас у довгостроковій перспективі

Купівля спортивного кросовера - серйозне вкладення, особливо коли йдеться про такі параметри, як міцність, довговічність…

03.07.2024