Статті

Як захистити машину від спеки: у поліції дали поради водіям

З приходом літа чимало українських автомобілістів зіткнулися з проблемою перегріву своїх транспортних засобів. Крім того, що їздити в таких авто просто некомфортно, це може бути ще й небезпечно. У зв’язку з цим у Національній поліції дали водіям низку рекомендацій, як захистити свої машини від спеки.

Найпростіша порада від поліцейських – залишайте автомобіль у тіні. Як відомо, тут зберігається найнижча температура через відсутність прямих сонячних променів. Якщо кидаєте машину на сонці надовго, приладову панель і лобове скло рекомендується за можливості прикривати світловідбивною шторкою. Задні та бічні вікна за можливості також краще закривати.

Щоб захищати кузов під час тривалого простою автомобіля краще використовувати чохол-накидку. Це особливо важливо через загрозу вигоряння лакофарбового покриття кузова. Після довгого перебування машини на сонці не рекомендується одразу вмикати в салоні кондиціонер – спершу авто потрібно провітрити, щоб уникнути різкого перепаду температур.

Також у поліції рекомендують у спекотні дні бути більш уважним до стану двигуна, перегрів якого допускати категорично не можна. Потрібно заздалегідь переконатися, що рівень охолоджувальної рідини достатній, а сама система охолодження – справна.

Крім того, правоохоронці радять перед тим, як залишити машину на сонці, прибирати з салону і багажника електроніку, речі із пластику, вогненебезпечні та вибухонебезпечні предмети, включно з аерозольними балончиками, продукти харчування.

Recent Posts

Не відремонтуєте авто – отримаєте штраф 34 000 грн: нові зміни в ПДР

Українські водії ризикують отримати новий величезний штраф за експлуатацію занадто гучного транспортного засобу. Уже скоро…

08.07.2024

В Україні почали масово штрафувати водіїв на суму до 1700 грн: хто під загрозою

Патрульна поліція Києва звернулася до водіїв у своєму акаунті в Telegram, попередивши про масове оформлення…

08.07.2024

Перевіряти будуть навіть на АЗС: у липні набудуть чинності нові вимоги для українських водіїв

З 16 липня українські водії зіткнуться з новим видом перевірок. Вимагати пред'явити документи можуть навіть…

08.07.2024

Штраф 2800 гривень: де водієві загрожує штраф за їзду на автомобілі з порожнім баком

В Україні можна отримати штраф не тільки за стоянку, але навіть за зупинку в забороненому…

08.07.2024

Найекономічніші сімейні автомобілі: назвали ТОП-10 моделей

Для сімейних водіїв вибір автомобіля може стати справжнім викликом. Крім того, що машина має бути…

07.07.2024

Як швидко остудити автомобіль без кондиціонера

Кожен автомобіліст влітку може опинитися в ситуації, коли автомобільний кондиціонер перестав працювати або його взагалі…

07.07.2024