Статті

Найдорожчі автомобілі у світі: назвали ТОП-7 моделей 2024 року

Автомобільна індустрія завжди привертала увагу не тільки інноваціями в дизайні, потужності та швидкості, а й цінами, які часом здаються нереальними. У 2024 році світ побачив вражаючі екземпляри, кожен з яких коштує мільйони доларів. Розглянемо найдорожчі автомобілі року, що вражають своєю пишністю та ексклюзивністю.

7 місце – Ferrari Pininfarina Sergio, $3 млн (120 млн грн)
Ferrari Pininfarina Sergio – це данина поваги легендарному дизайнеру Серджіо Пінінфаріне. Суперкар, створений на базі Ferrari 458 Spider, вирізняється агресивним і футуристичним дизайном, натхненним класичними прототипами Ferrari, такими як Dino Berlinetta Speciale, Mythos і Modulo. Оснащений 4,5-літровим двигуном V8 потужністю 570 к.с., Pininfarina Sergio розганяється до 100 км/год за 3,4 секунди і розвиває максимальну швидкість 320 км/год. Випущений обмеженим тиражем у шість екземплярів, кожен автомобіль коштує 3 мільйони доларів.

6 місце – Lamborghini Veneno Roadster, $4,5 млн (180 млн грн)
Lamborghini Veneno Roadster був створений на честь 50-річчя компанії і одразу став символом ексклюзивності та аеродинамічної досконалості. Цей гіперкар оснащений 6,5-літровим двигуном V12, що видає 750 к.с., що дає йому змогу розганятися до 100 км/год за 2,9 секунди і досягати максимальної швидкості 355 км/год. Тираж Veneno Roadster становив від 3 до 9 екземплярів, і всі вони розійшлися серед найбагатших людей світу.

5 місце – Koenigsegg CCXR Trevita, $4,8 млн (192 млн грн)
Koenigsegg CCXR Trevita – один із найрідкісніших і найдорожчих гіперкарів у світі. Виготовлений із карбону з алмазними волокнами, кузов автомобіля має унікальний “сяючий” ефект. Під капотом CCXR Trevita розміщено 4,8-літровий двигун V8 із двома турбінами, потужністю 1018 к.с., що дає змогу розганятися до 100 км/год за 2,9 секунди і досягати швидкості 410 км/год. У світі існує всього два таких автомобілі, один з яких належить відомому боксеру Флойду Мейвезеру-молодшому.

4 місце – Maybach Exelero, $8 млн (320 млн грн)
Maybach Exelero був створений для тестування нової лінійки шин Fulda і став втіленням розкоші та потужності. Автомобіль оснащений 5,9-літровим двигуном V12 з наддувом, потужністю 700 к.с., що дає йому змогу розганятися до 100 км/год за 4,4 секунди і досягати максимальної швидкості 351 км/год. Випущений в єдиному екземплярі, Exelero змінив кілька власників, зокрема репера Birdman і боксера Флойда Мейвезера-молодшого.

3 місце – Rolls-Royce Sweptail, $13 млн (520 млн грн)
Rolls-Royce Sweptail – ексклюзивне купе, створене за індивідуальним замовленням. Цей автомобіль, натхненний класичними яхтами, володіє розкішним салоном з панорамним дахом, оздобленням з дерева і шкіри, а також безліччю унікальних опцій, таких як титаново-золотий годинник і відділення для зберігання капелюха. Sweptail був представлений у 2017 році і на той момент став найдорожчим автомобілем у світі, оціненим у 13 мільйонів доларів.

2 місце – Bugatti La Voiture Noire, $18 млн (720 млн грн)
Bugatti La Voiture Noire – унікальний гіперкар, створений на честь 110-річчя компанії Bugatti і представлений на Женевському автосалоні. Цей автомобіль є сучасним втіленням легендарного Bugatti Type 57 SC Atlantic і оснащений 16-циліндровим двигуном потужністю 1500 к.с. La Voiture Noire розганяється до 100 км/год за 2,4 секунди і був проданий за 18 мільйонів доларів.

1 місце – Rolls-Royce Boat Tail, $30 млн (1,2 млрд грн)
Завершує рейтинг найдорожчих автомобілів Rolls-Royce Boat Tail, унікальний кабріолет, створений на замовлення зіркової пари Jay-Z і Бейонсе. Цей автомобіль, натхненний класичними яхтами, має оригінальний кузов і оснащений безліччю унікальних деталей, як-от хронограф від Bovet Fleurier і задня частина, що нагадує корму човна, з холодильником для шампанського та місцем для зберігання порцелянових тарілок. Вартість цього шедевра становить 30 мільйонів доларів, що робить його найдорожчим автомобілем 2024 року.

Recent Posts

Чому Tesla ніколи не фарбує машини в круті кольори: розкрили справжню причину

Минуло вже 16 років, як американська компанія Tesla почала масово випускати електрокари. За цей час…

07.07.2024

Що категорично не можна робити з автомобільним кондиціонером влітку

Про автомобільний кондиціонер більшість водіїв згадують з настанням літньої спеки. У зв'язку з цим автомобілісти…

07.07.2024

Чи можна доливати охолоджувальну рідину в гарячий двигун: пояснення експертів

Іноді може трапитися так, що автомобіль перегрівся, а причиною тому послужила нестача антифризу в системі…

07.07.2024

Назвали ТОП-5 найдешевших в експлуатації автомобілів

Сьогодні автомобіль стає для пересічного українця все більше розкішшю, ніж звичайним засобом пересування. Непомірні ціни…

07.07.2024

Попрощайтеся з двигуном: чому небезпечно до останнього відтягувати заправку авто

Відвідування АЗС є для будь-якого автомобіліста буденним заняттям, проте багато водіїв намагаються відтягнути цей момент.…

07.07.2024

Можуть відібрати автомобіль: водіям нагадали про маловідоме “літнє” порушення

Частина автомобілістів в Україні навіть не здогадуються про наявність спеціальних "літніх" обмежень, порушення яких тягне…

07.07.2024