Статті

Назвали шість європейських автомобілів, від яких краще триматися подалі

Під час вибору нового або вживаного автомобіля українці часто звертають увагу на моделі європейських брендів. Як правило, вони надійні і простіші в обслуговуванні через високі стандарти якості та велику кількість запчастин. Водночас далеко не кожен європейський автомобіль вартий уваги. Навіть популярні марки з відмінною репутацією можуть мати у своїй лінійці одну-дві сумнівні моделі. Експерти видання GO виділили шість таких авто, від яких краще триматися подалі.

Volvo ХС40
Незважаючи на свою доволі непогану репутацію, шведська компанія Volvo іноді теж “лажає”. У 2023 році авторитетний проєкт Consumer Reports заніс її до 15 найбільш ненадійних автомобільних брендів із рейтингом надійності 45 зі 100. Торішня XC40 виявилася однією з найгірших моделей на ринку і вже була відкликана не один раз.

BMW 520i
У BMW 520i помічені систематичні проблеми з ланцюгом ГРМ, які провокують поломку масляного насоса. Експерти попереджають, що в довгостроковій перспективі ці несправності загрожують “катастрофічною відмовою двигуна”. Крім того, в цій моделі трапляються проблеми з паливними форсунками і тиском масла, які можуть призвести до заклинювання двигуна.

Volkswagen Taos
Німецький Volkswagen посів третє місце у списку найбільш ненадійних брендів TopSpeed із прогнозованим рейтингом надійності 31 зі 100. Моделі Taos 2022 і 2023 років увійшли до числа найгірших варіантів, а сам компактний кросовер Taos було названо найпроблемнішим у сегменті.

Fiat 500X
Більша версія Fiat 500 стала справжнім кошмаром для власників. Хоча базову модель хвалять і називають найкращим рішенням для їзди міськими дорогами, ця модифікація популярного авто страждає від цілої низки проблем. Зокрема, безліч нарікань викликає малопотужний двигун автомобіля.

Audi A6
Четверте покоління Audi A6 зіткнулося зі шквалом критики на свою адресу. Найбільше скарг надходить на моделі, випущені в період з 2012 по 2015 рік. Тут часто помічають проблеми зі скрипом гальм, з рульовим керуванням і двигуном у всьому діапазоні. Крім того, надходять нарікання на регулятор тиску пального та поліклиновий ремінь, а також на “надмірну витрату оливи”.

Mercedes-Benz GLE
Видання TopSpeed поставило люксовий бренд на останнє місце у списку 15 найбільш ненадійних автомобільних брендів 2023 року. Прогнозований рейтинг надійності Mercedes-Benz склав 24 зі 100. Модель GLE стала найгіршою в плані надійності у всій лінійці бренду.

Recent Posts

П’ять доступних кросоверів, що ідеально підходять для будь-яких погодних умов

Суворі погодні умови вимагають від автомобіля надійності та стійкості на дорозі, особливо якщо йдеться про…

27.09.2024

Чому автомобіль вібрує на ходу: основні причини та поради щодо усунення

Вібрації автомобіля під час руху - це доволі поширена проблема, яка може сигналізувати про різні…

27.09.2024

Як заощадити на паливі: 5 простих лайфхаків для кожного водія

Зі збільшенням вартості палива, економія стає важливим пріоритетом для багатьох водіїв. Однак мало хто замислюється,…

27.09.2024

Найкращі маленькі автомобілі: ТОП-10 моделей для купівлі просто зараз

Маленькі автомобілі завжди користувалися великою популярністю завдяки своїй доступності, економічності та компактності, ідеально підходячи для…

27.09.2024

Топ-10 економічних малих кросоверів: скільки вони насправді споживают пального

В умовах зростаючих цін на паливо, економічність автомобіля стає все більш важливим фактором при виборі…

27.09.2024

Зачекайте пару секунд: чому не варто одразу запускати двигун автомобіля

Сучасні автомобілі - це складні системи, де електроніка і механіка тісно взаємодіють для забезпечення надійної…

27.09.2024