Статті

Що категорично не можна робити з автомобільним кондиціонером влітку

Про автомобільний кондиціонер більшість водіїв згадують з настанням літньої спеки. У зв’язку з цим автомобілісти нерідко припускаються низки грубих помилок, які призводять до негативних наслідків для автомобіля і для самих керманичів.

Існує міф, що кондиціонер може зламатися, якщо увімкнути його й одночасно відкрити вікна в спекотну погоду. Насправді це не так, хоча, звісно, вмикати охолодження, коли ззовні надходить гаряче повітря явно не варто. У такій ситуації кондиціонер працюватиме з великою напругою і малоефективно.

Варто зазначити, що обслуговувати пристрій варто не тільки влітку, а й протягом року. За осінь, зиму і весну всередині можуть зібратися цвіль і бактерії, які під час активації кондиціонера почнуть осідати в легенях у водія і пасажирів. Тому краще попередньо прочистити і підготувати його для експлуатації. Також потрібно переконатися, що всередині вистачає холодоагенту, інакше не виключена погана робота або навіть поломка кондиціонера.

Важливо розуміти, що кондиціонер краще вмикати тимчасово, щоб зробити температуру в салоні комфортною. Тривала робота пристрою призводить до його перегріву і великої витрати палива. Також не варто забувати, що швидкий перепад температур може негативно позначитися на самопочутті та здоров’ї людини, тому використовувати кондиціонер краще з обережністю, особливо в сильну спеку. Крім того, категорично не рекомендується направляти потік холодного повітря безпосередньо на себе. Краще налаштувати кондиціонер так, щоб охолодження йшло в підлогу.

Recent Posts

ТОП-10 найстильніших позашляховиків усіх часів

За останні десятиліття ринок позашляховиків пройшов довгий шлях, і крім вражаючих характеристик, багато хто з…

05.10.2024

Коли небезпечно використовувати протитуманні фари в автомобілі

Протитуманні фари - важливий елемент безпеки під час водіння в умовах поганої видимості. Однак їх…

05.10.2024

Найкращі компакт-кари з пробігом прямо зараз: ТОП-10 надійних і недорогих моделей

Останніми роками навіть найменші автомобілі на ринку стали виглядати досить дорого. Розвиток технологій та електрифікації,…

05.10.2024

Коли варто задуматися про купівлю нового автомобіля: три ідеальні моменти

Купівля нового автомобіля - це значне фінансове рішення, і до нього варто підходити з розумом.…

05.10.2024

Вісім автомобілів BMW, які краще купувати вживаними

Купівля вживаного автомобіля класу люкс, особливо німецького, може стати справжнім випробуванням, з огляду на репутацію…

05.10.2024

Чому не можна глушити двигун одразу після зупинки: механік дав відповідь

Багато водіїв у процесі експлуатації автомобіля роблять одну й ту саму помилку - глушать двигун…

05.10.2024