Статті

Як зарядити електрокар від генератора: експерти дали низку важливих порад

Постійні відключення електроенергії поставили власників електрокарів у непросте становище. Може статися так, що потрібно кудись терміново з’їздити, але заряд батареї вичерпався, а поповнити його нізвідки. Тут в голову може прийти ідея зарядитися від бензинового генератора, але наскільки це можливо. Видання “РБК-Україна” навело ясність у цьому питанні.

Експерти визнають, що зарядити електрокар від генератора дійсно можна, але із застереженнями. Зокрема, варто розуміти, що генератори, як правило, мають малу потужність. Водночас для зарядки електричного автомобіля потрібно щонайменше 3,0 – 7,0 кВт. Можуть також бути проблеми через відсутність заземлення в розетці. Втім, зробити його для генератора не так і складно.

Крім того, можливі помилки через відсутність у розетці змінного струму з чистою синусоїдою. Більшість генераторів видають модифіковану “хвилю”.

Якщо під’єднати електрокар до генератора все ж вдалося, потрібно бути готовими до тривалої зарядки. Якщо взяти популярну в Україні модель Nissan Leaf з батареєю ємністю 62 кВт*год, їй знадобиться для повного поповнення ємності батареї щонайменше 12-13 годин зарядки.

Скільки бензину потрібно для зарядки електромобіля
У середньому типовий генератор потужністю 3,5 – 4,5 кВт споживає за годину 0,7 – 3,0 літра бензину. Зарядка батареї електрокара, найімовірніше, створить для нього додаткову напругу і потребуватиме витрат у діапазоні 2,0 – 3,0 л/год. Відповідно, для того, щоб проїхати на авто близько 100 кілометрів, буде потрібно близько 15 літрів бензину.

Recent Posts

ТОП-10 найстильніших позашляховиків усіх часів

За останні десятиліття ринок позашляховиків пройшов довгий шлях, і крім вражаючих характеристик, багато хто з…

05.10.2024

Коли небезпечно використовувати протитуманні фари в автомобілі

Протитуманні фари - важливий елемент безпеки під час водіння в умовах поганої видимості. Однак їх…

05.10.2024

Найкращі компакт-кари з пробігом прямо зараз: ТОП-10 надійних і недорогих моделей

Останніми роками навіть найменші автомобілі на ринку стали виглядати досить дорого. Розвиток технологій та електрифікації,…

05.10.2024

Коли варто задуматися про купівлю нового автомобіля: три ідеальні моменти

Купівля нового автомобіля - це значне фінансове рішення, і до нього варто підходити з розумом.…

05.10.2024

Вісім автомобілів BMW, які краще купувати вживаними

Купівля вживаного автомобіля класу люкс, особливо німецького, може стати справжнім випробуванням, з огляду на репутацію…

05.10.2024

Чому не можна глушити двигун одразу після зупинки: механік дав відповідь

Багато водіїв у процесі експлуатації автомобіля роблять одну й ту саму помилку - глушать двигун…

05.10.2024