Статті

Як продати машину через “Дію”: з’явилася покрокова інструкція

Ще минулого року в державному сервісі “Дія” з’явилася опція купівлі-продажу транспортного засобу (ТЗ). Однак багато хто досі або про це не знає, або побоюється користуватися зручним функціоналом. Видання “РБК-Україна” підготувало покрокову інструкцію, як за кілька хвилин купити автомобіль.

Насамперед слід розуміти, що за допомогою “Дії” можна продати лише один транспортний засіб на рік. Якщо є необхідність провести більшу кількість угод, то доведеться звертатися до сервісного центру МВС.

Щоб провести продаж через застосунок, потрібно підтягнути в нього свій ІПН, паспорт, місце проживання, техпаспорт на транспортний засіб.

Як відбувається продаж
Слід перейти в розділ “Сервіси” > “Водієві” > “Продати транспортний засіб”. Також можна перейти в аналогічний розділ у меню техпаспорта. Після цього потрібно підтвердити, що єдиним власником автомобіля є ви, що на нього не накладено арешт або інше обтяження. Потім слід вказати договірну вартість машини, свої контактні дані та надіслати запит на дані покупця за допомогою QR-коду або посилання. Щойно покупець підтвердить угоду і проєкт договору буде перевірений сервісним центром, підпишіть договір. Якщо все пройшло успішно, ви отримаєте відповідне повідомлення.

Покупцеві потрібно
Просканувати QR-код або перейти за посиланням від продавця, щоб підтвердити участь в угоді. Потім можна вибрати номерний знак, тут же можна підібрати собі платну комбінацію. Після цього оформляється свідоцтво про реєстрацію ТЗ: фізичне або цифрове. У першому випадку додатково потрібно вказати поштову адресу для доставки документа і номерів. Наприкінці потрібно здійснити оплату, відправити проєкт договору на перевірку і підписати кінцевий варіант.

Вартість послуги становить 350 гривень. Якщо замовляється виготовлення і доставка фізичного техпаспорта, додатково доведеться доплатити 405 гривень. Звичайні номери коштують 360 гривень, платні – від 2 тисяч гривень.

Recent Posts

Чому сідати за кермо автомобіля з похмілля так само небезпечно, як і при алкогольному сп’янінні

Як відомо, водіння автомобіля в нетверезому стані не просто так карається величезними штрафами і негайним…

06.10.2024

Ніколи так не робіть: експерт вказав на популярну помилку водіїв під час обслуговування авто

Обслуговування автомобіля потребує уваги до стану вузлів і агрегатів, а також ретельного догляду за ними.…

06.10.2024

Назвали конкретний час, коли потрібно міняти літню гуму на зимову в автомобілі

Наближається зима, а з нею і суворі погодні умови, які стануть викликом для будь-якого автомобіліста.…

06.10.2024

ТОП-10 найстильніших позашляховиків усіх часів

За останні десятиліття ринок позашляховиків пройшов довгий шлях, і крім вражаючих характеристик, багато хто з…

05.10.2024

Коли небезпечно використовувати протитуманні фари в автомобілі

Протитуманні фари - важливий елемент безпеки під час водіння в умовах поганої видимості. Однак їх…

05.10.2024

Найкращі компакт-кари з пробігом прямо зараз: ТОП-10 надійних і недорогих моделей

Останніми роками навіть найменші автомобілі на ринку стали виглядати досить дорого. Розвиток технологій та електрифікації,…

05.10.2024