Статті

Шість практичних способів використання WD-40 в автомобілі

На сьогодні засіб WD-40 є незамінним помічником українських автомобілістів. Найбільше приваблює його ефективність і універсальність. Використовувати “ведешку” можна для безлічі завдань, і з усіма вона справляється на “відмінно”. Експерти видання SlashGear виділяють шість практичних застосувань WD-40 для догляду та обслуговування автомобіля.

Послаблення кріплення
Якщо ви не можете відкрутити гайку або болт, який “заклинило”? Використовуйте WD-40, послаблення кріплень є чи не головною його функцією.

Усунення скрипу петель
WD-40 – це насамперед мастило. Якщо скрип петель ваш почав дратувати, виправити проблему успішно допоможе цей засіб.

Запобігання та видалення іржі
Корозія – один із головних “бичів” автомобілів. Напасть, від появи якої складно застрахуватися, а потім – ще більш складно позбутися. Але з WD-40 шанси зробити це набагато вищі. Все, що вам потрібно зробити, це взяти тканину, покриту спреєм, і протерти нею всі ваші металеві поверхні. Це створить бар’єр між металом і молекулами води, не даючи їм можливості утворювати хімічний зв’язок.

Блиск металевих поверхонь
WD-40 не тільки захищає сталеві поверхні, а й може відполірувати їх до дзеркального блиску. Це може бути корисно для безлічі різних поверхонь.

Пом’якшення ущільнювачів
Гумові ущільнювачі на дверях з часом зсихаються, що негативно впливає на їхню функціональність. Розпилення WD-40 може пом’якшити жорсткий ущільнювач і продовжити термін його служби. Однак деякі експерти закликають з обережністю розпорошувати “ведешку” на гуму і пластик, оскільки вона може їх “роз’їсти”.

Чищення та технічне обслуговування механізмів із рухомими частинами
Механізми з рухомими частинами можуть зіткнутися з різними проблемами, коли вони забруднюються. Все, від простих навісних замків до складних автомобільних деталей, може перестати функціонувати, щойно трохи бруду засмітить те, що має вільно рухатися. WD-40 може допомогти в цьому. Його розчинні властивості роблять його чудовим засобом для проникнення у вузькі зазори між компонентами і звільнення механізмів для роботи так, як їм належить. Його змащувальні властивості також корисні для підтримки роботи цих рухомих частин. Це особливо важливо, коли йдеться про електроінструменти.

Recent Posts

ТОП-10 найстильніших позашляховиків усіх часів

За останні десятиліття ринок позашляховиків пройшов довгий шлях, і крім вражаючих характеристик, багато хто з…

05.10.2024

Коли небезпечно використовувати протитуманні фари в автомобілі

Протитуманні фари - важливий елемент безпеки під час водіння в умовах поганої видимості. Однак їх…

05.10.2024

Найкращі компакт-кари з пробігом прямо зараз: ТОП-10 надійних і недорогих моделей

Останніми роками навіть найменші автомобілі на ринку стали виглядати досить дорого. Розвиток технологій та електрифікації,…

05.10.2024

Коли варто задуматися про купівлю нового автомобіля: три ідеальні моменти

Купівля нового автомобіля - це значне фінансове рішення, і до нього варто підходити з розумом.…

05.10.2024

Вісім автомобілів BMW, які краще купувати вживаними

Купівля вживаного автомобіля класу люкс, особливо німецького, може стати справжнім випробуванням, з огляду на репутацію…

05.10.2024

Чому не можна глушити двигун одразу після зупинки: механік дав відповідь

Багато водіїв у процесі експлуатації автомобіля роблять одну й ту саму помилку - глушать двигун…

05.10.2024