Статті

Механік розкрив водіям три секрети довголіття будь-якого автомобільного двигуна

Досвідчений американський автомеханік Скотті Кілмер у себе на YouTube-каналі поділився з підписниками своїм досвідом обслуговування автомобільних двигунів. Експерт із 56-річним стажем розкрив водіям три секрети довговічності силової установки.

1. Правильне використання моторної оливи
Перший і найважливіший аспект, на думку Скотті Кілмера, це використання правильної моторної оливи. Сучасні двигуни спроектовані з урахуванням використання конкретних типів оливи. Використання оливи неправильної в’язкості може призвести до зниження ефективності роботи двигуна і збільшення його зносу. Кілмер настійно рекомендує дотримуватися вказівок виробника автомобіля і використовувати тільки рекомендовану оливу.

Крім того, Кілмер наголошує на важливості регулярної заміни моторної оливи та масляного фільтра. Оптимальний інтервал заміни становить кожні 6,5-8 тисяч кілометрів або, принаймні, раз на рік, якщо автомобіль експлуатується не так часто. Регулярна заміна оливи забезпечує надійну роботу двигуна та запобігає накопиченню шкідливих відкладень.

2. Регулярна заміна трансмісійної рідини
Другий важливий аспект – це трансмісійна рідина. Скотті Кілмер попереджає, що поширена думка про те, що трансмісійну рідину не потрібно міняти впродовж усього терміну служби автомобіля, є помилковою. Трансмісійна рідина з часом забруднюється і втрачає свої властивості, що може негативно позначитися на роботі трансмісії, особливо в автомобілях з повним приводом.

Механік рекомендує міняти трансмісійну рідину кожні 60-65 тисяч кілометрів. При цьому важливо використовувати тільки ту рідину, яка вказана в інструкції з експлуатації автомобіля. Це забезпечить правильну роботу трансмісії і продовжить її термін служби.

3. Охолоджувальна рідина: важливий компонент для довговічності
Третій важливий компонент догляду за автомобілем – це охолоджувальна рідина або антифриз. Воно необхідне для забезпечення ефективної роботи двигуна та запобігання його перегріву. Регулярна заміна антифризу відповідно до рекомендацій виробника дає змогу запобігає передчасному зносу деталей двигуна.

Recent Posts

Позбавлення прав за неправильний проїзд залізничного переїзду: кому з водіїв воно загрожує

Позбавлення водійських прав є одним із найсуворіших покарань за порушення ПДР для українських автомобілістів. Причому,…

23.10.2024

Кого з водіїв поліції заборонено штрафувати за їзду без страхового поліса

Українські автомобілісти, як відомо, зобов'язані мати при собі поліс страхування цивільно-правової відповідальності. Відсутність самого документа…

23.10.2024

Який пробіг вважається оптимальним під час купівлі вживаного автомобіля

Переважна більшість угод на українському автомобільному ринку здійснюються з уживаними машинами. Українці не можуть або…

23.10.2024

Навіщо досвідчені водії возять у своєму автомобілі котячий наповнювач: несподіваний лайфхак

Восени українські водії зіткнулися з проблемою запотівання вікон в автомобілі. Часті перепади температури і висока…

22.10.2024

Навіщо досвідчені водії возять у своєму автомобілі котячий наповнювач: несподіваний лайфхак

Восени українські водії зіткнулися з проблемою запотівання вікон в автомобілі. Часті перепади температури і висока…

22.10.2024

Бензин А92 замість А95: три ризики для автомобіля, пов’язані із заміною палива

Чимало автомобілістів в Україні на тлі зростання цін на бензин час від часу замислюються про…

22.10.2024