Статті

Нарколог пояснив водіям, як швидко протверезіти, повернутися за кермо і не залишитися без прав

Керування автомобілем у стані навіть мінімального алкогольного сп’яніння в Україні суворо заборонено. За першого ж випадку, якщо водій потрапить у поле зору поліції, то ризикує втратити права на рік і отримати штраф у розмірі 17 000 гривень. Але що робити керманичу, якщо після застілля з’ясувалося, що йому якомога швидше повернутися за кермо? Як прискорити процес протверезіння і не мати проблем із законом?

Лікар нарколог пояснив, що швидкість виведення алкоголю з організму залежить від низки факторів. Насамперед усе залежить від міцності та обсягу вживаних спиртних напоїв. Келих пива може “вивітритися” за кілька годин, а ось пляшка горілки може давати про себе знати до доби. У середньому, за словами лікаря, на виведення алкоголю з крові організму потрібно мінімум 12-14 годин. У зв’язку з цим фахівець категорично не рекомендує водіям пити з вечора, якщо вранці потрібно за кермо.

Що стосується прискорення процесу витвереження, то народними методами в домашніх умовах зробити це буде не просто, заявив нарколог. Причому деякі способи, на кшталт вживання нашатирного спирту, можуть не тільки не допомогти, а й ще більше нашкодити організму через свою токсичність. Не допоможе і промивання шлунка, оскільки алкоголь дуже швидко всмоктується в кров.

Хороший ефект може мати вживання сорбентів, наприклад, активованого вугілля. Але якщо після розпивання алкоголю минуло вже дуже багато часу єдиним дієвим варіантом може стати встановлення крапельниці. Однак цю процедуру мають виконувати професійні медики з відповідними навичками. Найкраще робити це в медзакладі.

Recent Posts

Дев’ять автомобілів, які не бояться іржі

Корозія в автомобілі чи не найнебезпечніша «хвороба», яка дуже швидко може розповзтись по всьому кузову…

28.10.2024

Не робіть так: у поліції попередили водіїв про небезпечні помилки під час нальоту дронів камікадзе

Ось уже понад два роки російська армія тероризує жителів українських сіл і міст іранськими дронами-камікадзе…

28.10.2024

ТОП механік попередив про небезпеку використання старих автомобільних шин

Топовий американський автомеханік із 56-річним стажем роботи, а також YouTube-блогер Скотті Кілмер звернувся до своїх…

28.10.2024

Кращі компактні преміум-кросовери: ТОП-10 моделей прямо зараз

Сегмент преміальних кросоверів стрімко розвивається завдяки відмінному поєднанню розкоші та практичності. Ці автомобілі, як правило,…

28.10.2024

Як одягатися і поводитися за кермом, щоб не привертати увагу поліції: порада від патрульного

В Україні поліція не може зупиняти автомобіль без вагомої причини та конкретної підстави, проте зайву…

28.10.2024

На що під час зміни автомобільних шин водієві слід звернути увагу при заміні автомобільних шин

З наближенням зими українським автомобілістам мимоволі доводиться замислюватися про майбутню зміну автомобільних шин на зимові.…

28.10.2024