Статті

Маск заплатив Трампу, щоб той змінив свою думку про електрокари

Не так давно колишній президент США Дональд Трамп, який планує незабаром знову повернутися в Білий дім, був затятим противником електромобілів, називаючи їх занадто дорогим “китайським” продуктом. Він неодноразово заявляв, що державна підтримка електромобілів – це чистісіньке божевілля, а тих, хто їх просуває, і зовсім пропонував “відправити в пекло”. Однак раптова зміна в його риториці викликає питання: що могло змусити такого впевненого у своїх позиціях політика змінити свою точку зору?

Як пише Motorbiscuit, відповідь може бути знайдена в одному з найбагатших і найвпливовіших людей світу – Ілоні Маску. Засновник і генеральний директор Tesla, який активно просуває електричну революцію, був помічений у спробах врятувати свою компанію від фінансових труднощів. В умовах зростаючої конкуренції та зниження продажів, Маск вирішив використати всі доступні ресурси для того, щоб заручитися підтримкою найвпливовіших людей, включно з Дональдом Трампом.

Згідно з інформацією, що з’явилася, Ілон Маск вирішив підтримати передвиборчу кампанію Трампа, вкладаючи в неї $45 мільйонів на місяць. Це щедре пожертвування, судячи з усього, виявилося вагомим аргументом для зміни позиції Трампа щодо електромобілів.

Різка зміна риторики Трампа помітна неозброєним оком. Тепер, незважаючи на триваючі критичні зауваження на адресу електромобілів, він визнає їхній потенціал і навіть заявив, що вони “приголомшливі, але не для всіх”. Цю заяву було зроблено після того, як стример Адін Росс подарував Трампу модель Tesla Cybertruck, що, за чутками, ще більше вплинуло на його ставлення до електричного транспорту.

Однак виникають питання про те, як саме Трамп має намір балансувати між підтримкою свого нового “друга” Маска і критикою урядових регуляцій, які змушують автовиробників збільшувати виробництво електромобілів. Наразі Трамп стверджує, що кожен, хто хоче купити електромобіль, повинен мати таку можливість, але водночас уряд не повинен втручатися у формування ринку.

Ілон Маск, зі свого боку, стикається з непростим періодом у Tesla, пов’язаним із різким падінням попиту на продукцію компанії. Експерти і зовсім потроху вивчають ризики можливого банкрутства автогіганта. У цих умовах державна підтримка може стати ключовим фактором для успіху компанії.

Таким чином, дії Маска можна розглядати як спробу зберегти і посилити позиції Tesla на ринку, використовуючи всі доступні засоби, включно з впливом на політиків. Питання лише в тому, чи зможе Трамп зберегти свою непередбачуваність, відому всім, і одночасно догодити своїм виборцям і новому покровителю? Адже для досягнення цієї мети знадобляться набагато складніші і продуманіші стратегії, ніж просто зміна думки про електромобілі.

Recent Posts

Шлях до катастрофи: 25 найгірших водійських помилок, які вбивають автомобіль

Практично кожен автомобіліст час від часу припускається помилок у процесі експлуатації свого транспортного засобу. Найгірше,…

27.09.2024

Чому не можна заправляти автомобіль бензином «під зав’язку»: ця помилка може дорого обійтися

Багато українців під час відвідування АЗС намагаються взяти якомога більше палива, щоб максимально відтермінувати наступний…

27.09.2024

Найнадійніші бюджетні автомобілі з пробігом: які моделі можуть служити вічно

Авторитетне американське агентство Consumer Reports провело власне дослідження надійності старих автомобілів, за підсумками якого виявило…

27.09.2024

Чи правда, що двигуни в гібридних автомобілях зношуються швидше

Останнім часом в Україні стали популярними гібридні автомобілі, які використовують для роботи одночасно ДВЗ і…

27.09.2024

Три речі, які слід враховувати під час купівлі вживаного автомобіля

Вибір вживаного автомобіля практично завжди пов'язаний з певними ризиками. Щоб їх уникнути, слід дотримуватися необхідних…

27.09.2024

Пройде 500 000 км і більше: механіки розкрили секрет довговічності будь-якого автомобіля

Автомеханіки зі стажем за роки і десятиліття роботи у сфері ремонту та обслуговування транспортних засобів…

27.09.2024