Статті

Механік пояснив, що буде з двигуном, якщо не міняти антифриз

Довговічність кожного автомобіля, як відомо, багато в чому залежить від регулярності та якості технічного обслуговування. Однак деякі автомобілісти вважають, що вимоги, які висувають до утримання транспортного засобу виробники, можуть бути дещо надмірними. Зокрема, є ті, хто і зовсім упевнений, що міняти охолоджувальну рідину в автомобілі немає ніякої необхідності. Досвідчений автомеханік пояснив, що трапляється, якщо цього не робити.

Експерт наголосив, що заміна антифризу є обов’язковою не для того, щоб витрачати зайві гроші та “виручати” виробників цього засобу. Він нагадав, що, як і будь-який витратний матеріал, охолоджувальна рідина згодом втрачає свої властивості і в кінцевому підсумку не може справлятися зі своїми безпосередніми завданнями. Що стосується термінів заміни антифризу, то для кожної моделі він може бути різним, як і пробіг. Для деяких авто заміна може знадобитися вже через рік або через 25 тисяч кілометрів, а для когось – через п’ять років або 250 тисяч кілометрів і більше.

Механік нагадав, що антифриз складається з води, спеціальних присадок і хімікатів, які запобігають утворенню корозії, відводять тепло і не допускають замерзання рідини. Якщо антифриз втрачає свої властивості, то в системі може почати формуватися іржа, засмічуватися вузькі канали. У підсумку зростає ризик пошкодження головки блока циліндрів, термостата, помпи або радіатора. Недостатнє охолодження двигуна може призвести до його перегріву і повного виходу з ладу.

Recent Posts

Вперті модники стануть пішоходами: за яку прикрасу в автомобілі позбавляють прав в Україні

Автомобілісти в Україні нерідко намагаються підкреслити власну індивідуальність, прикрашаючи свої транспортні засоби найрізноманітнішими способами. Однак…

29.09.2024

Чи потрібно міняти антифриз перед зимою: що радять експерти?

З наближенням холодів більшість автомобілістів починають готувати свої транспортні засоби до зимового сезону. Серед низки…

28.09.2024

Який простий засіб змусить блищати ваш автомобіль

Підтримка блиску автомобіля - завдання, з яким стикаються всі автовласники. Приємний зовнішній вигляд машини не…

28.09.2024

Не грюкайте дверима автомобіля: ось що може швидко вийти з ладу

Сильне грюкання дверима автомобіля - звичка, яку багато водіїв переносять ще з автомобілів 90-х і…

28.09.2024

Правило 50/50: як безпечно їздити на автомобілі з «докаткою»

Прокол шини - неприємна ситуація, з якою стикаються багато водіїв. Незважаючи на розвиток технологій, включно…

28.09.2024

Шість типових помилок водіїв під час заміни гальмівних колодок в автомобілі

Зі зростанням цін на автосервіс все більше автомобілістів вважають за краще самостійно займатися обслуговуванням своїх…

28.09.2024