Статті

П’ять “секретних” функцій автомобіля, про які не знає більшість водіїв

Сучасні автомобілі мають безліч технологій і функцій, про існування або призначення частини з яких не здогадуються навіть досвідчені водії. Експерти звернули увагу на п’ять “секретних” опцій, які суттєво полегшують життя автомобіліста.

Вимкнення подушки безпеки
Щоб перевозити дитину на передньому сидінні мало помістити її в дитяче крісло. Водій повинен відключити подушку безпеки для пасажира, оскільки сильний удар може завдати дітям травму. Для цього в машині спеціально передбачений спеціальний деактиватор, який зазвичай розташований на торпедо під дверима.

Поворот сонцезахисної шторки
Спеціальний козирок водії використовують для захисту від сонячних променів із фронту. Однак іноді сонце сліпить рульового збоку. Сучасні автомобілі оснащені спеціальними шторками, які можуть розвертатися в бік.

Нічний режим дзеркала
Багато автомобілів сьогодні комплектуються спеціальними дзеркалами заднього виду з електрохромним режимом. Він дає змогу уникнути засліплення водія вночі світлом фар транспорту, що йде позаду. Активувати режим можна шляхом натискання спеціальної кнопки під дзеркалом.

Екстрене гальмування електронним “ручником”
Електронне стоянкове гальмо сучасних автомобілів часто комплектується функцією безпечного екстреного гальмування. При натисканні й утриманні кнопки активації “ручника” він плавно знижує швидкість, запобігаючи перекиданню транспортного засобу. Також автоматично вмикаються стоп-сигнали, щоб попередити інших водіїв про надзвичайну ситуацію.

Блокування задніх дверей
Під час перевезення дітей на задньому сидінні багато автомобілістів стикаються з необхідністю дистанційного блокування дверцят, щоб не допустити випадання з машини маленьких пасажирів. Ця функція відмінно справляється з цією проблемою.

Recent Posts

Не робіть так: одна популярна помилка водіїв, яка вбиває ваш автомобіль

У повсякденній діяльності українські автомобілісти роблять чимало помилок, які іноді обходяться їм вкрай дорого. До…

20.09.2024

Механік закликав негайно зупинити авто, якщо бачите цей індикатор на приладовій панелі

Топовий американський автомеханік Скотті Кілмер, маючи 56-річний досвід роботи з автомобілями, назвав одну небезпечну ознаку,…

20.09.2024

Навіщо водії зі стажем натирають лобове скло автомобіля сирою картоплею

Якщо ви побачите, як автомобіліст натирає лобове скло картоплею, не варто відразу думати, що він…

20.09.2024

Правило 30 хвилин: що потрібно знати водієві про заряджання акумулятора автомобіля під час руху

Акумулятор автомобіля - один із найважливіших компонентів транспортного засобу, що потребує регулярного обслуговування. Ситуації, коли…

19.09.2024

Не робіть так: яка популярна помилка водіїв під час паркування веде до блокування АКПП

Автомобілі з автоматичною коробкою передач істотно полегшують життя сучасним водіям. Ці машини не потребують частого…

19.09.2024

Десять найгірших автомобілів в історії: помилки, які неможливо забути

Сучасні автомобілі значно просунулися в плані технологій, безпеки та надійності. Навіть найбільш невиразні моделі зазвичай…

19.09.2024