Статті

Механіки назвали «апгрейди» автомобіля, які допомагають заощадити гроші

Сьогодні автомобілістам доступні численні доповнення та модифікації для автомобілів, які дають змогу урізноманітнити і поліпшити процес експлуатації транспортного засобу. При цьому деякі з них ще й допомагають заощадити кошти. Досвідчені автомеханіки розкрили вісім таких речей.

Тонування вікон
Зазвичай більшість автомобілістів вважають, що тонування дає змогу мати крутий вигляд і берегти очі від сліпучих сонячних променів. Однак мало хто замислюється над тим, що тоновані вікна ще й дають змогу зберігати прохолоду в салоні автомобіля в спеку, а також берегти пластикову і шкіряну обробку від пошкоджень.

Преміальне пальне
Так, таке паливо, як правило, на порядок дорожче, але автомеханіки підкреслюють, що воно і набагато продуктивніше звичайного. Ваш автомобіль буде витрачати набагато менше палива для своїх завдань.

Синтетичне масло
Більшість механіків рекомендують вибирати між мінеральним і синтетичним моторними оливами останнім. «Синтетика» потребує заміни набагато рідше, ніж “мінералка”. Ба більше, вона краще працює на двигуні в холодну погоду через свою низьку в’язкість.

Дистанційний запуск
Система дистанційного запуску все частіше з’являється в сучасних автомобілях і, за твердженнями деяких механіків, дає змогу суттєво заощадити як час, так і гроші водіїв. Останнім більше не потрібно чекати, поки мотор прогріється.

Модернізація шин
Експерти рекомендують підбирати відповідні шини для свого автомобіля, навіть якщо на це буде потрібно витратити додаткові кошти. Ваші витрати окупляться з лишком, оскільки використання дешевих шин сумнівної якості призведе до їхнього швидкого зносу і необхідності незабаром знову «перевзуватися».

Очищення двірників
Якщо очистити щітки склоочисників медичним спиртом, то це, як стверджують механіки, продовжить термін їхньої служби мінімум на рік.

Використовуйте гліцерин для ущільнювачів дверей
Гліцерин дає змогу зробити гумові ущільнювачі більш еластичними і не дасть змоги їм примерзнути до дверей. Також це сповільнить процес їхнього руйнування.

Керамічне покриття
Керамічний захист кузова не тільки подовжить термін служби лакофарбового покриття, а й підвищить економію пального, запобігаючи прилипанню бруду, сміття і пташиного посліду. Механіки пояснюють, що це безпосередньо впливає на аеродинаміку і витрату палива.

Recent Posts

У Євросоюзі вводять заборону на рекламу бензинових і дизельних автомобілів: де вона вже діє

Країни Євросоюзу поступово починають створювати некомфортні умови для виробництва і поширення «неекологічного» транспорту. Серед іншого,…

18.09.2024

Найкращі вживані кросовери: ТОП-10 сімейних моделей за 500 000 гривень

Кросовери сьогодні в сімейному сегменті автомобілів перевершують за популярністю седани та універсали. Однак ціни на…

18.09.2024

Підготовка автомобіля до продажу: що зробити, щоб укласти вигідну угоду

Передпродажна підготовка автомобіля вкрай важлива для укладення вигідної угоди. Ніхто не захоче платити вам справедливу…

18.09.2024

Які помилки водіїв швидко «вбивають» каталізатор у будь-якому автомобілі

Будь-який сучасний автомобіль містить у своїй конструкції каталітичний нейтралізатор, який знижує кількість шкідливих викидів в…

18.09.2024

Як захистити автомобіль від павуків восени: дуже актуальна проблема

Мало кому з водіїв можуть сподобатися непрохані пасажири в їхньому автомобілі. Особливо, коли це павуки.…

18.09.2024

Штрафуватимуть кожного другого: водіям нагадали про важливе правило

Серед численних Правил дорожнього руху (ПДР) є й ті, яких українські водії дотримуються вкрай неохоче.…

18.09.2024