Статті

Пройде 500 000 км і більше: механіки розкрили секрет довговічності будь-якого автомобіля

Автомеханіки зі стажем за роки і десятиліття роботи у сфері ремонту та обслуговування транспортних засобів отримують безцінний досвід, який дає змогу поглянути на проблему невисокої довговічності сучасних автомобілів з професійного погляду. Як пише Motorbiscuit, більшість мотористів вірять в один секрет, що дає змогу змусити практично будь-який автомобіль пройти без серйозної поломки понад 500 000 кілометрів.

Секрет виявився простим, він полягає в регулярній заміні моторного масла. Чимало майстрів особисто бачили, як одні й ті самі автомобілі служили своїм власникам більше або менше часу залежно від того, як часто вони міняли мастило в двигуні. Укорочені інтервали заміни мастила, за словами фахівців, давали змогу значно збільшити ресурс силової установки.

Вони пояснюють, що в міру старіння автомобілям дедалі більше потрібна чиста олива для видалення продуктів «життєдіяльності». Якщо міняти оливу лише раз на рік, ви можете ненавмисно змусити свій двигун працювати під загрозою прискореного зносу.

Це зношує критичні ущільнювачі та фрикційні деталі настільки, що двигун почне спалювати оливу або, що ще гірше, він зрештою почне «цокати» або стукати. Як тільки що-небудь із цього станеться, мало що можна зробити, щоб зупинити прогресуючий знос.

Експерти рекомендують міняти мастило в двигуні в ідеалі кожні 5000 кілометрів для стандартних двигунів і кожні 8000 кілометрів для двигунів, які потребують синтетичного мастила. За словами мотористів, якщо йдеться про машини японських або корейських марок, це практично завжди призводить до того, що ресурс перевищує 500 000 кілометрів.

Recent Posts

Найнадійніші бюджетні автомобілі з пробігом: які моделі можуть служити вічно

Авторитетне американське агентство Consumer Reports провело власне дослідження надійності старих автомобілів, за підсумками якого виявило…

27.09.2024

Чи правда, що двигуни в гібридних автомобілях зношуються швидше

Останнім часом в Україні стали популярними гібридні автомобілі, які використовують для роботи одночасно ДВЗ і…

27.09.2024

Три речі, які слід враховувати під час купівлі вживаного автомобіля

Вибір вживаного автомобіля практично завжди пов'язаний з певними ризиками. Щоб їх уникнути, слід дотримуватися необхідних…

27.09.2024

Новий нахабний прийом автозлодіїв: чому водія має насторожити розбите яйце на лобовому склі

Побачивши на своїй машині розбите куряче яйце, автомобіліст, найімовірніше, вирішить, що став жертвою звичайних хуліганів.…

27.09.2024

Терміново помийте автомобіль: кому з водіїв загрожує штраф 1190 гривень за брудне авто

Вважається, що догляд за власним автомобілем - особиста справа автовласника. Але іноді за брудне авто…

27.09.2024

Щоб не втрапити в халепу: патрульний пояснив, де водій має розміщувати аптечку та вогнегасник в автомобілі

Як відомо, кожен український автомобіліст повинен мати у своїй машині медичну аптечку та придатний до…

27.09.2024