Categories: Статті

Найуспішніші автоновинки 2018 року на українському авторинку

У минулому році на вітчизняному автомобільному ринку з’явилося близько півсотні новинок. Далеко не всі з них підкорили серця покупців. Але деяким це вдалося. AUTO-Consulting проаналізував статистику продажів.

Щоб уявити об’єктивну картину і не змішувати результати в різних вагових категоріях, будемо називати найуспішніші новинки в своїх класах і сегментах. Почнемо з легкових.

А-клас

У малюка Citroen C1 був вдалий старт. Він відразу опинився на першому місці по продажах серед конкурентів-«малюків» в своєму класі і втримав його за підсумками 2018 р

Те ж саме можна сказати і про його побратима – Peugeot 108, Який за даними AUTO-Consulting на другому місці в класі А і протягом року демонстрували виключно зростання. Ці французькі «малюки» припали до душі покупцям, навіть не дивлячись на підвищення ціни в порівнянні з попередніми поколіннями С1 і 108.

B-клас

KIA Rio чекали. І судячи з результатів продажів, він виправдав очікування. Майже 60-відсоткове зростання обсягів реалізації в порівнянні з минулим роком. І 5 позиція в своєму класі.

Прекрасний дебют оновленої баварської «електрички» BMW i3 в сегменті B Premium. Вона дійсно здорово їздить. Тому, не випадково посіла перше місце в своєму класі з продажу. А також збільшила обсяги реалізації в порівнянні з минулим роком більше, ніж на 80%. В якомусь сенсі BMW i3s порвала ринок. Відмінні показники, і як для преміального сегмента В-класу, і як для електрокара.

Зовсім непогані показники продажів, як для електромобіля продемонстрував у своєму сегменті Renault ZOE.

С-клас

Хороший дебют відбувся у Hyundai i30 Fastback / Wagon. Більш, ніж 100-відсоткове зростання продажів у порівнянні з минулим роком.

Перехід в інший – вищий клас благотворно вплинув на продажі нового Citroen C4 Cactus . Ця модель з’явилася в Україні влітку і відразу стала впевнено набирати популярність.

D-клас

Новий Infiniti Q50 в сегменті D-Premium займає практично ту ж позицію, що і в минулому році. Стабільність – теж непоганий результат. Особливо, якщо це 4 позиція після Mercedes-Benz C-Class, BMW 3-Series і Audi A4.

Е-Клас

Презентована на початку року нова Toyota Camry– один з найуспішніших дебютів нинішнього року. Після появи цієї моделі в класі E Volume, конкурентам залишилося мало шансів. За даними AUTO-Consulting, Camry – безумовний лідер продажів в своєму класі. Заслужений лідер. Зростання продажів в порівнянні з минулим роком – майже 40%. Частка в класі – 66%! Ось що значить грамотний маркетинг і вдала модель.

Lexus ES з’явився на ринку без особливого розголосу, але впевнено зайняв третю позицію в своєму класі E Premium.

F-клас

Нова Audi A8, не встигнувши з’явитися, змогла обігнати BMW 7-ї серії. До Mercedes-Benz S-Class, їй, звичайно, ще дуже далеко, але старт можна вважати вдалим.

Природно, є успішні новачки і серед кросоверів і позашляховиків, які буквально одразу зайняли лідируючі позиції в своїх класах.

В SUV

KIA Stonic з’явився на українському ринку з невеликим запізненням. І непомітно. Проте, результати продажів цієї яскравої моделі зовсім не погані. І напевно в наступному році будуть ще краще.

C SUV

Новий Renault Duster припав до душі покупцям. Беззастережне перше місце в своєму класі (C SUV Low Cost), з величезним відривом від конкурентів. Та ще й серйозні обґрунтовані претензії на звання найпопулярнішої моделі в Україні. І це на тлі дуже жорсткої цінової конкуренції. Але у Renault все вийшло. Приклад одного з найбільш вдалих дебютів року.

Коли абсолютно нова модель відразу займає друге місце по продажах у своєму класі – це хороший старт. Особливо, якщо врахувати, що у неї дуже потужний конкурент у вигляді нового Renault Duster. Chery Tiggo 7 вдалося не тільки знайти свого покупця, але і кинути виклик іменітoму супернику.

Оновлений KIA Sportage – теж одна з найбільш вдалих прем’єр нинішнього року. Після оновлення, в нових комплектаціях і з новою ціною, Sportаge повернув собі позиції лідера продажів. І не тільки в своєму класі (C SUV).

Новітній чеський кросовер Skoda Karoq – відмінно стартував. І прагне наступати на п’яти визнаним лідерам цього класу Toyota RAV4, KIA Sportage, Hyundai Tucson. Поки для серйозного наступу не вистачає автомобілів на складах у дилерів і гами двигунів. А то б…

Гідний старт для абсолютно нової моделі. І 5-я позиція в своєму класі (С SUV Premium) у Volvo XC40 цілком заслужена. Кросовер цікавий і яскравий. Але, на жаль, про нього дуже мало знають у нас в країні. Каємося, навіть для нас він – загадка.

D SUV

Хіба можна назвати невдалим дебют Toyota LC Prado? Відразу беззастережне 1 місце в своєму класі (з великим відривом), і зростання обсягів реалізації в порівнянні з минулим роком більше, ніж на 50%. А до кінця року з’явилася і зовсім бюджетна версія Prado з сенсаційною ціною! Як тут встояти?

Офіційна презентація нового Hyundai Santa Fe в Україні і старт продажів цього кросовера відбулися влітку. Але в порівнянні з минулим роком продажі цієї моделі зросли майже на 7%. А сам новачок – вже на 3-й позиції в своєму класі.

BMW X3 поступово переміщається на законні позиції, які їй заважала зайняти розпродаж BMW Х5 попереднього покоління. Проте, цей гідний автомобіль зайняв 4 позицію в своєму класі. І це тільки початок.

У 2019 м новинок в Україні буде не менше, і неодмінно з’являться нові лідери продажів.

Recent Posts

Ніколи не купуйте їх: 7 ознак проблемного автомобіля

Під час вибору вживаного авто слід звертати увагу на цілу низку чинників, щоб надалі не…

07.05.2024

Блогер назвав три найкращі машини, які можна купити до 500 000 гривень

Популярний британський автомобільний блогер, ведучий YouTube-каналу Rusty Trusty висловився на тему купівлі старих автомобілів у…

07.05.2024

Як водієві зрозуміти, що зносилися гальмівні колодки автомобіля: 3 типові ознаки

Весна є типовим періодом, коли водії помічають, що гальмівні колодки їхнього автомобіля зносилися. Після зимового…

07.05.2024

Найекономніші компактні автомобілі: ТОП-12 моделей

Компактні автомобілі користуються дедалі більшою популярністю серед українців, особливо у великих містах, де мобільність і…

07.05.2024

Названо найкращі дні для купівлі автомобіля у 2024 році

Купівля нового автомобіля може бути захоплюючою подією, але вибір часу для цієї угоди може істотно…

07.05.2024

Найкращі автомобілі BMW, які є у продажу просто зараз

BMW - це бренд, який не потребує представлення. З їхньою багатою спадщиною та інноваційним підходом…

07.05.2024