Фахівці назвали продукти, вживання яких може зіграти доволі злий жарт з власниками автомобілів. Ці зовсім безалкогольні продукти можуть давати упевнений запах перегару.
Як пояснюють вчені, ці продукти виявляються каталізатором для мікроорганізмів, що проживають у ротовій порожнині кожної людини. Зокрема, поява характерного “аромату” перегару – це результат підвищеної активності анаеробних бактерій.
Квас. За словами експертів, навіть невелика кількість квасу здатна спровокувати появу “алкогольного духу”.
Кисломолочні продукти. Багато хто знає, що в кефірі міститься мінімальна концентрація алкоголю, але запах перегару іноді несподівано дають навіть такі продукти, як йогурт або сметана.
Солодкий виноград. На цей продукт скаржаться досвідчені автовласники. Особливо в цьому плані результативні чорні сорти винограду. Якщо з’їсти перезрілий виноград, напружене спілкування з правоохоронцем гарантоване.
Часник. У більшості випадків продувати алкотестер після часнику доводиться навіть не тому, що цей продукт може давати слабкий запах перегару. Багато водіїв за допомогою часнику намагаються приховати реальне похмілля.
Соління. Солоний огірок або помідор – популярна закуска, і тому їх аромат насторожує співробітників поліції. Крім того, вживання солінь дійсно може викликати відчуття “алкогольного духу”.
Джерело: central-ua.tv
В Україні готуються ввести нові вікові обмеження для автомобілістів. Відповідний законопроєкт №8082 вже внесено до…
Адміністративний штраф є найпоширенішим покаранням для українських водіїв, які порушили ПДР. Однак далеко не завжди…
Втрата, пошкодження або крадіжка автомобільних номерних знаків не є частим явищем, але все ж може…
Експерти автомобільного ринку прогнозують, що до 2025 року ціни на певні моделі автомобілів значно зростуть.…
Гальмівний супорт - одна з критично важливих деталей гальмівної системи, що безпосередньо відповідає за контакт…
Ситуації, коли на приладовій панелі спалахує «лампочка» низького рівня пального, знайомі кожному водієві. Деяких це…