Categories: Статті

5 головних помилок, які робить кожен водій

Правила дорожнього руху однакові для всіх, але кожен водій унікальний, у кожного свій стиль їзди, своя реакція в непередбачуваній ситуації. Досвідчений водій повинен думати і за себе, і за того хлопця, яким може бути і новачок, і лихач, і неуважний автомобіліст. Твоя МАШИНА склала список основних помилок, які робив у своєму житті кожен водій.

Помилка №1

Коли новачок тільки сідає за кермо, і поруч з ним більше немає інструктора, який бачить ситуацію в цілому і дає підказки, у молодого водія розсіюється увага. Він може відволікатися на якусь одну подію на дорозі, якусь одну машину і не бачити, що відбувається навколо. Це може призвести до ДТП. Тому одне з найважливіших завдань початківця водія – не відволікатися на щось одне, крутити головою практично на 360 градусів, вчитися бачити ситуацію в цілому. Для цього потрібно тренувати увагу.

Помилка № 2

Ця помилка також найчастіше властива недосвідченим водіям. У непередбачуваній ситуації, коли людина нервує, він може вчиняти дії, протилежні тим, які повинен за правилами здійснювати. За інерцією. Дуже поширена помилка, яка може призвести до трагічних наслідків, – замість педалі гальма натиснути на газ. Щоб цього не сталося, потрібно за кермом бути максимально сконцентрованим, не відволікатися на телефон або розмови з пасажиром, вчиняти дії за кермом максимально чітко.

Помилка № 3

Запізніла реакція на те, що відбувається на дорозі – ще одна помилка новачків або тих, хто весь час відволікається за кермом. Наприклад, при виникненні перешкоди на дорозі водій реагує із затримкою, і, як наслідок, натискає на гальмо з відставанням. Або занадто повільно скидає швидкість.

Помилка № 4

Ця помилка, навпаки, лихачів – водій недооцінює, з якою швидкістю він їде. Він вважає: якщо ти рухаєш швидко, всіх обганяє, підрізає, то інші водії тебе будуть пропускати. Але саме така поведінка на дорозі найчастіше і призводить до ДТП.

Помилка № 5

Надмірна самовпевненість – помилка не менш важлива, ніж лихачество на дорозі. Людина відчуває себе професійним шофером, він все знає, все вміє. Але бувають різні позаштатні ситуації, коли самовпевненість тільки заважає, розслаблює водія, знижує увагу, заважає зосередитися і вийти з положення без аварій. Пам’ятайте: самовпевнене управління – не означає грамотне. Багато порушників впевнені, що їм так можна поводитися.

Деякі водії живуть за принципом: правила і створені, щоб їх порушувати. Але ж саме дотримання ПДР допоможе зберегти не тільки в цілості ваш автомобіль, але і здоров’я і життя всіх учасників дорожнього руху. Головне на дорозі – НЕ лиха їзда, а безпека.

Recent Posts

Поліція зупинила Tesla, яка проїхала на автопілоті 40 км зі сплячим водієм за кермом

У Швеції водій-кур'єр заснув за кермом Tesla просто під час їзди на трасі. Незважаючи на…

30.04.2024

Забирають просто з траси: ТЦК затримують водіїв, які повертаються з-за кордону

Українські далекобійники міжнародних рейсів стикаються з проблемами з територіальними центрами комплектування (ТЦК і СП) після…

30.04.2024

10 ознак того, що вам час продати машину і пересісти на громадський транспорт

Продаж вашого автомобіля і перехід на громадський транспорт - це великий крок, який може принести…

30.04.2024

Що буде, якщо не міняти антифриз в автомобілі: краще не перевіряти

Охолоджувальна рідина в автомобілі є витратним матеріалом, який потрібно міняти час від часу для нормальної…

30.04.2024

Як скоротити витрату палива, натиснувши лише одну кнопку в авто: маловідомий секрет для водіїв

Не секрет, що останнім часом в Україні ціни на автомобільне паливо істотно зросли і продовжують…

30.04.2024

До 20 тисяч гривень штрафу: без чого не можна сідати за кермо українським водіям

Водії в Україні звикли, що їхня відповідальність за ПДР здебільшого настає за їхні дії чи…

30.04.2024