Статьи

Чому на автомобілях не ставлять камери замість дзеркал заднього виду: відповідь від Mercedes-Benz

Технології розвиваються так швидко, що, здавалося б, замість звичайних дзеркал заднього виду можна встановлювати камери. Чому цього досі не роблять, розповість «Твоя МАШИНА» .

Нещодавно було інтерв’ю з приводу нового електромобіля Mercedes EQS. Його вже прирівняли до традиційних Мерседесів S-класу, тому що оснащений автомобіль на вищому рівні. Машина увібрала в себе все краще, що є у компанії: від двомоторної електричної силової установки до величезного 56-дюймового інтегрального екрану приладової панелі. Аеродинамічність теж на висоті – показник становить 0,20.

Але камер замість дзеркал не спостерігається. На думку фахівців Mercedes-Benz, картинка, постійно показує те, що відбувається позаду автомобіля, може привести до закачування водія і пасажирів. Принаймні, про це свідчать результати дослідження, де подібні симптоми з’являлися у більшості клієнтів.

Друга причина полягає в електричній природі EQS: камери дають не настільки значне збільшення аеродинаміки, щоб воно покривалося тратою енергії на живлення цих самих камер. Тобто вигоди від їх використання немає.

Хоча камери для огляду ззаду використовуються іншими компаніями на Honda E, Audi e-tron, Lexus ES. Компромісом могло б стати спільне використання камер і дзеркал: камери давали б картинку про ситуацію ззаду тільки в момент включення сигналу повороту, що допомогло б виключити сліпі зони.

Recent Posts

Повинен знати кожен: 10 речей, за які українських водіїв може оштрафувати поліція

Українські водії можуть бути оштрафовані за безліч різних порушень, включно з тими, які на перший…

19.05.2024

Скільки автомобіль протягне без заміни моторної оливи в двигуні

Заміна моторної оливи є критично важливою процедурою для підтримки здоров'я двигуна. Автовиробники рекомендують міняти оливу…

18.05.2024

Не робіть так: 4 помилки, які вбивають “механіку” на автомобілі

Використання механічної коробки передач (МКПП) вимагає певних навичок і уважного ставлення до її особливостей. Однак,…

18.05.2024

Найнадійніші дизельні автомобілі: назвали ТОП-10 моделей

Дослідження, проведене порталом WhatCar, дало змогу скласти рейтинг найнадійніших дизельних автомобілів, які наразі пропонуються на…

18.05.2024

Чому ламається автомобіль: назвали 10 найпоширеніших причин

Поломки автомобіля можуть виникнути з різних причин, і часто вони стають справжньою проблемою для водіїв.…

18.05.2024

Найдешевші гібридні автомобілі: ТОП-10 моделей

Останніми роками гібридні автомобілі стають дедалі популярнішими завдяки своїй економічності та меншому впливу на навколишнє…

18.05.2024