Статті

Назвали ознаки, за якими можна з’ясувати скручений пробіг автомобіля чи ні

Придбання автомобіля на вторинному ринку завжди пов’язане з певним ступенем ризику. Завжди є ймовірність отримати кота в мішку, взявши машину зі скрученим пробігом. На жаль, на вторинному ринку є чимало автомобільних агентів і власників транспортних засобів, які не цураються обману. Все для того, щоб представити старенький автомобіль в максимально вигідному світлі. Чи можна цього якось уникнути?

Статистика по вторинному ринку вкрай сумна. Незалежні експерти стверджують, що майже у всіх автомобілів з віком більше 15 років так чи інакше підкручений показник пробігу. Встановити істину і з’ясувати справжні цифри може бути дуже складно. Однак, аж ніяк не неможливо. Для встановлення віку автомобіля є два основні підходи: прямо і за непрямими ознаками.

З непрямими ознаками «заїждженості» все досить просто. Потенційний покупець зобов’язаний при виборі машини звертати увагу на її стан. Йдеться про лакофарбове покриття, стан оздоблювальних матеріалів в салоні, стан килимків і матеріалу, яким обтягнуте кермо. Якщо килимок грунтовно протерся, значить гарантований пробіг в 50 тисяч км. А якщо помітите, що кода на кермі дала тріщини, значить пробіг вже не менше 80 тисяч км.

Високий ступінь зносу при низькому або навіть середньому показнику пробігу – хороший привід насторожитися. Проблема методики аналізу за непрямими ознаками полягає в тому, що майже всі вони можуть бути виправлені: матеріали обробки можуть бути замінені, кузов може бути перефарбований, а килимки можуть бути підкладені нові.

Найбільш ефективний спосіб визначення фактичного пробігу машини – це прямий. Однак, своїми силами тут швидше за все впоратися не вдасться. У випадку з відносно новими авто інформацію можна отримати з цифрових приладів, а також даних блоку управління двигуна. Виходить інформація такого роду за допомогою спеціальних сканерів, так що за допомогою доведеться звертатися до фахівців. Зі старими машинами у яких стоять ще карбюраторні двигуни все куди складніше. Єдине, що тут можна зробити – уважно подивитися на механічний лічильник одометра. Якщо цифри на ньому розташовані нерівно, то швидше за все в показання пробігу вже хтось вносив зміни.

Recent Posts

На все про все 30 днів: як ТЦК домагається обмеження водійських прав «ухилянтів»

З травня Територіальні центри комплектування (ТЦК) Міноборони отримали можливість застосовувати до осіб, які порушують мобілізаційне…

21.09.2024

Двигун під загрозою: що викликає шлам і як його позбутися

Для багатьох автовласників очевидна важливість моторної оливи для роботи двигуна. Воно не лише змащує внутрішні…

20.09.2024

Сім критичних помилок під час заміни моторної оливи, які вбивають автомобіль

Незважаючи на уявну простоту заміни моторного масла, це одна з тих операцій, де навіть невеликі…

20.09.2024

Негласні сигнали водіїв: цього не вчать в автошколі

Комунікація водіїв на дорозі - це ціла система вербальних і невербальних сигналів, яку осягнути можна…

20.09.2024

Найкращі автомобілі з пробігом: ТОП-10 моделей до 25 000 доларів

Якщо ви маєте в своєму розпорядженні певний бюджет, що дозволяє претендувати на купівлю нового автомобіля,…

20.09.2024

Які ознаки вказують на проблеми з форсунками в дизельному автомобілі

Дизельні автомобілі в Україні, як і раніше, користуються популярністю, незважаючи на глобальний тренд на електрифікацію.…

20.09.2024