Статьи

Назвали топ-10 найгірших італійських автомобілів

Багато хто вважає, що саме Італія є батьківщиною спортивних машин, а такі італійські автомобілі, як Ferrari і Lamborghini, і зовсім визнані еталоном в цій галузі. Але, як відомо, від помилок ніхто не застрахований. Як повідомляє Автоінфо, італійські виробники в цьому питанні не стали винятком.
В результаті проведеної експертизи було виділено 10 моделей авто, які визнані найгіршими в усій автомобільної промисловості країни.

Fiat X1 / 9

Цей невеликий автомобіль з’явився ще в 1972 році. Завдяки маленькій масі (всього 920 кг), він було розраховано на хорошу динаміку. Однак встановлені двигуни об’ємом 1,3 і 1,5 л стали великою проблемою для здійснення планів виробників. Його відмінний дизайн, над яким працювало італійське ательє Bertone, істотно псували численні зварні шви і корозія.

Maserati Bi-Turbo Spyder

Автомобіль цієї марки був виготовлений в 1981 році. Він був оснащений 2.5-літровим 6-циліндровим двигуном з подвійним турбонаддувом. Але він мав низьку потужністю – всього в 197 к.с. Автомобіль міг взяти розгін з місця до 100 км / год за 7,3 сек, а максимальна швидкість його становила 215 км / год, що негативно впливало на репутацію фірми Maserati.

Maserati Merak

Наступний спортивний автомобіль цієї ж компанії, Maserati Merak, проводився протягом 10 років: з 1972 по 1982 рік. У зазначений період італійська фірма Maserati була у власності французької компанії Citroen, що навіть зумовлено те, що дана марка авто складалася з великої кількості деталей французького автовиробника.
Автомобіль Maserati Merak був оснащений 3,0-літровим 6-циліндровим V-образним атмосферним двигуном потужністю 190 кінських сил. Невелика потужність такого двигуна робила автомобіль невідповідним його призначенню.

Ferrari 348

Світова популярність бренду, відмінний дизайн – все це робило цю марку спортивного авто привабливою і престижною. Але він був оснащений 3,4-літровим 8-циліндровим V-образним атмосферним двигуном, потужність якого становила лише 310 кінських сил. З місця він міг взяти розгін до 100 км / год всього лише за 5,6 секунди, тому за своїми динамічними характеристиками Ferrari 348 значно поступався своїм японським аналогам таким, як, наприклад, Honda NSX.

Alfa Romeo Spider

Автомобіль був запущений у виробництво ще в 1966 році. Його характеристики повністю відповідали автомобілям того часу, і він користувався непоганим попитом. Завдяки чому його виробники не робили йому ніяких реконструкцій і удосконалень. В результаті він виявився морально застарілим і менш затребуваним. У 1993 році його випуск припинився.

Lancia Stratos HF

Lancia Stratos HF, що випускалася з 1972 по 1978 рік, – легендарний ралійний автомобіль, який залишив незгладимий слід в історії ралі, що приносить безліч перемог гонщикам, але одночасно став небезпечним.

Lamborghini Urraco

Порівняно недорогий спортивний автомобіль цієї марки, розроблений інженерами, мав 2,0-літровий 8-циліндровий V-подібний двигун потужністю 180 кінських сил. З 0 до 100 км / ч. він розганявся за 7,2 секунди і мав максимальною швидкістю 215 км / год. Його технічні та динамічні характеристики були досить низькими, через що автомобіль не користувався попитом і не знайшов широкого застосування. Було випущено всього 66 екземплярів цього виду машин.

Ferrari Dino 208 GT4 і Ferrari Dino 308 GT4

Моделі цих авто були розроблені компанією Ferrari як бюджетні. Вони були оснащені 8-циліндровими V-подібними двигунами об’ємом 2,0 і 3,0 літра відповідно. Їх динамічні характеристики були досить непоганими. Але вони незаслужено не були визнані фірмовими, через що не користувалися великим попитом.
Ferrari 410 Superamerica Coupe by Carrozzeria Ghia
Подібно Ferrari Dino Ferrari 410 Superamerica Coupe by Carrozzeria Ghia був також розроблений компанією Ferrari. Але, маючи американський дизайн, не користувався популярністю.

De Tomaso Mangusta ​​strong>

Доля цього автомобіля не склалася з самого початку. Над його створенням повинні були працювати Керролл Шелбі і Алессандро Де Томазо, але пізніше їх співпраця розпалося. В результаті авто не змогло завоювати найкраще місце на ринку. Його технічні характеристики не зробили його знаменітим..De Tomaso Mangusta був оснащений 8-циліндровими V-подібними двигунами об’ємом 4,7 і 4,9 літра.
Але сама назва авто носить легендарні витоки. Згідно з переказами, мангуст здатний вбити кобру. Очевидно, робився натяк на Shelby Cobra. Можливо планувалося велике майбутнє для нього.

Recent Posts

Найекономічніші автомобілі для міської їзди: назвали ТОП-10 моделей

Для більшості водіїв, які проводять значний час у міських заторах, економічність автомобіля є важливим фактором.…

21.05.2024

Механік розповів водіям, яким бензином небезпечно заправляти автомобіль

Відомий автомеханік і YouTube-блогер Скотті Кілмер попередив водіїв про ризики використання певного палива для автомобілів.…

21.05.2024

Як знизити витрату палива в автомобілі: 5 ефективних порад для водіїв

Витрата палива автомобіля - важливий аспект, який впливає не тільки на ваш гаманець, а й…

21.05.2024

Назвали 5 вживаних автомобілів, купівлі яких варто уникати

Купівля вживаного автомобіля завжди пов'язана з ризиками. Видання GO поспілкувалося з низкою автомобільних професіоналів, які…

21.05.2024

Ремонт обійдеться дорого: механік застеріг водіїв від маловідомої помилки з колесами

Чимало автолюбителів прагнуть поліпшити зовнішній вигляд своїх автомобілів, вдаючись до встановлення коліс більшого діаметра. Однак…

21.05.2024

Навіщо потрібно переставляти колеса на автомобілі і як це робити правильно

Перестановка коліс на автомобілі - важлива процедура, яка допомагає продовжити термін служби шин і забезпечити…

21.05.2024