Новости

Toyota готує інноваційну батарею, щоб зробити електрокари дешевими і ефективними

Одним з ключових компонентів електромобілів є батарея. Зараз широке застосування знайшли літій-іонні, проте їх виробництво обходиться дорого, а ємність не дає великого запасу ходу. В даний момент компанія Toyota розробляє альтернативний варіант, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

Виробник досліджує твердотільні батареї, які обіцяють електрокарам проїжджати 500 км, при цьому підзарядка буде займати всього 10 хвилин. Робота почалася ще в 2017 році, а незабаром виробник планує показати прототип електрокара з цією батареєю. Можливо, це буде серійна версія концепту Toyota BZ4x. У масове використання такі батареї надійдуть до 2025 року.

Також твердотільна батарея більш безпечна, так як під час підзарядки не нагрівається. Однак великим мінусом є висока вартість батареї, яка в рази перевищує ціну літій-іонних батарей. Можливо, компанія знайде спосіб здешевити виробництво.

Пошуками нових батарей займається не тільки Toyota. Наприклад, Volkswagen інвестував в стартап Quantum Space, а Ford і BMW – в Solid Power. Таким чином, у багатьох виробників будуть свої нові батареї. Однак саме Toyota стала лідером за кількістю зареєстрованих патентів на нові батареї. У компанії є навіть спеціальне агентство NEDO, яке очолює лауреат Нобелівської премії Акіра Йосіно.

Recent Posts

Ніколи не купуйте їх: 7 ознак проблемного автомобіля

Під час вибору вживаного авто слід звертати увагу на цілу низку чинників, щоб надалі не…

07.05.2024

Блогер назвав три найкращі машини, які можна купити до 500 000 гривень

Популярний британський автомобільний блогер, ведучий YouTube-каналу Rusty Trusty висловився на тему купівлі старих автомобілів у…

07.05.2024

Як водієві зрозуміти, що зносилися гальмівні колодки автомобіля: 3 типові ознаки

Весна є типовим періодом, коли водії помічають, що гальмівні колодки їхнього автомобіля зносилися. Після зимового…

07.05.2024

Найекономніші компактні автомобілі: ТОП-12 моделей

Компактні автомобілі користуються дедалі більшою популярністю серед українців, особливо у великих містах, де мобільність і…

07.05.2024

Названо найкращі дні для купівлі автомобіля у 2024 році

Купівля нового автомобіля може бути захоплюючою подією, але вибір часу для цієї угоди може істотно…

07.05.2024

Найкращі автомобілі BMW, які є у продажу просто зараз

BMW - це бренд, який не потребує представлення. З їхньою багатою спадщиною та інноваційним підходом…

07.05.2024