Проблема «євроблях» в Україні: названа головна причина

Коментуючи матеріал times.zt.ua генеральний директор Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко, на своїй сторінці в Facebook, висловив позицію, що причиною “застою” в врегулюванні митного законодавства в частині вживаних авто — є люди які приганяють ці авто в Україну.

Шкода, що відомий авто-експерт не хоче розібратися в проблематиці, а далі займається лобізмом великих автоімпортерів.

По-перше, “євробляхобізнесмени”, як каже Олег Назаренко, абсолютно не можуть впливати на рішення Українського парламенту, блокуючи, чи прискорюючи прийняття рішень, на відміну від великих корпорацій. В людей що займаються “прогоном” немає своєї асоціації, вони не працюють з депутатами банально тому, що знаходяться в різних “вагових” категоріях, на відміну від автоімпортерів.

По-друге, цим же бізнесменам, тільки на руку зміна законодавчої бази, оскільки це стимулює попит. При цьому саме великі автоімпортери отримають мізер, оскільки їм буде значно важче конкурувати з великою кількістю мілких підприємців. Саме тому їх лобісти так радикально виступають за збереження обмеження ЄВРО-5. Адже це обмеження викидає з “білого” ринку дешеві авто, до яких так прагнуть українці.

По-третє, “бляхарі” виступають за зниження митного тиску на авто значно активніше, ніж лобісти автоекспортерів, при цьому акцентуючи увагу на необхідності відмови від ЄВРО-5, для ВЖИВАНИХ АВТО, що зробить їх значно доступніше. Щось не пригадуються акції прихильників пана Назаренка за зниження ввізних мит чи відміну ЄВРО-5, на відміну від ГО “АвтоЄвроСила”, чи ГО “Вільні люди мають авто”.

Важливим позитивом у пості авто-експерта можна назвати заяву про проблему корупції на митниці. Але, на жаль, це проблема не тільки сфери авто.

Recent Posts

Вісім автомобілів, які прослужать 20 років і не зламаються

Автомобільний ринок змінюється з неймовірною швидкістю: технології розвиваються, екологічні норми посилюються, а автовиробники все частіше…

06.10.2024

Ford Explorer: що потрібно знати перед покупкою

Ford Explorer, один із найуспішніших середньорозмірних позашляховиків в історії, привернув увагу безлічі автолюбителів. З моменту…

06.10.2024

Який автомобіль краще підходить для великої родини: хетчбек, кросовер або універсал

Вибір автомобіля для великої родини - це завдання, що вимагає ретельного аналізу різних чинників, починаючи…

06.10.2024

Три ознаки того, що настав час замінити акумулятор автомобіля

Акумулятор, як відомо, є таким самим витратним матеріалом в автомобілі, що має свій граничний ресурс,…

06.10.2024

Погано пахне в автомобілі: у чому причина і як усунути проблему

У певний момент практично будь-який автомобіліст може зіткнутися з ситуацією, коли в салоні його транспортного…

06.10.2024

12 марок автомобілів з найгіршою надійністю просто зараз

Під час вибору як вживаного, так і нового автомобіля, надійність завжди виходить на перший план.…

06.10.2024