Новости

Штраф 51000 гривень: на українських дорогах з 1 жовтня запрацює нова форма контролю

З 1 жовтня, в Україні запрацює повноцінно фотофіксація WiM, яка буде автоматично визначати перевищення вагових норм, тому, власники габаритного транспорту, які перевищують ваговий контроль отримуватимуть “листи щастя”.

Вимірювальне обладнання розташоване у верхньому шарі покриття, по всій ширині дороги і передбачається на всіх об’їзних шляхах.

Водії, які порушили ваговий контроль своїми габаритними транспортом, зобов’язані будуть заплатити чималі штрафи, а саме:

– якщо перевищення вагових норм від 5 до 10%, то в таких випадках штраф складе 8,5 тисячі гривень.
– якщо перевищення габаритним транспортом вагових норм від 10 і до 20%, то в такому випадку необхідно буде заплатити 17 000 гривень штрафу.
– якщо ж перевищення вагових норм габаритним транспортом від 20 і до 30%, то в таких випадках штраф складе 34 000 гривен.
– у випадку, коли перевищення вагових норм габаритним транспортом понад 30%, то в такому випадку штраф, який потрібно буде заплатити водієві, складе вже 51 000 гривен.

Крім того, за порушення відповідальність у першу чергу несуть не самі водії габаритного транспорту, а власники цих автомобілів. Також великий штраф, розмір якого складає 51 000 гривень, будуть платити і ті недобросовісні власники авто, які як раз таки, від автоматичної фіксації, приховують номери машин.

Recent Posts

ТОП-10 гібридних автомобілів, які краще купувати з пробігом

Гібридні автомобілі стають дедалі популярнішими серед автолюбителів завдяки їхньому поєднанню економічності та продуктивності. Виробники активно…

10.10.2024

Автомеханік назвав ключові ознаки того, що автомобіль пора везти на СТО

Навіть найдосвідченіший водій може не відразу помітити перші ознаки несправності автомобіля. Ігнорування цих сигналів може…

10.10.2024

Kia Niro 2024: найнадійніший корейський гібридний кросовер прямо зараз

Останніми роками автомобільна промисловість дедалі більше зосереджується на електромобілях, приділяючи увагу новим батареям, автономному водінню…

10.10.2024

Чому їзда на низьких обертах вбиває двигун автомобіля

Останніми роками популярність екологічного стилю водіння або «екодрайвінгу» значно зросла. Це не дивно, адже така…

10.10.2024

П’яний водій викликав поліцію, щоб позбутися поліцейської погоні: відео

На Волині місцевий автомобіліст сів за кермо в нетверезому стані, а коли його зупинили поліцейські…

10.10.2024

Найнадійніші компактні кросовери: ТОП-7 моделей просто зараз

Сьогодні компактні кросовери на піку популярності, завдяки своїй універсальності, комфорту і доступності. При цьому важливим…

10.10.2024