Новости

На автобанах Німеччини хочуть ввести обмеження швидкості

На німецьких автобанах збираються встановити обмеження швидкості. З такою ініціативою виступає Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН), яка перемогла на недавніх парламентських виборах, передає «Твоя МАШИНА» .

Така пропозиція обумовлена ​​бажанням підвищити безпеку доріг і зменшити кількість шкідливих викидів СО2. Справа в тому, що на швидкості 110-130 км / год вуглекислого газу виділяється набагато менше, ніж при 200-250 км / год.

Питання піднімається вже не один десяток років. Раніше обмежень на автобанах не було зовсім, потім на деяких ділянках заборонили розганятися більш 110-130 км / ч. Поступово кількість таких ділянок росло, і тепер їхати зі швидкістю понад 150 км / год можна лише місцями.

Повністю обмежити швидкість не виходило лише через незгоду народу. Великий вплив мав німецький автоклуб ADAC. Журналісти приводили статистику ДТП на автобанах Німеччини – кількість аварій було приблизно таким же, як на автомагістралях в інших країнах.

Однак тепер думка громадськості змінилося. Згідно з останніми дослідженнями, з новим правилом згідно 50% німецьких водіїв.

Також у політиків з’явився несподіваний союзник – чотириразовий чемпіон Формули-1 Себастьян Феттель. Гонщик стверджує, що обмеження швидкості зменшить викиди СО2 на 2 млн. Тонн, а також врятує людські життя. Любителям швидкісної їзди він порадив відвідувати гоночний трек.

Recent Posts

Автомобільна мобілізація: у кого не забиратимуть машини на ЗСУ за новим законом

З 18 травня в Україні набув чинності новий закон про посилення мобілізації, який, серед іншого,…

21.05.2024

Три приховані функції автомобілів, про які ви не знали: поради від автомобільного експерта

Сучасні автомобілі оснащені безліччю функцій, які роблять їх більш безпечними і зручними у використанні. Однак…

20.05.2024

Найкращі вживані електромобілі: ТОП-7 недорогих варіантів

Електромобілі стають дедалі популярнішими завдяки своїй екологічності, низьким експлуатаційним витратам і високій продуктивності. Якщо ви…

20.05.2024

4 ознаки несправності гальмівної системи автомобіля: їх не можна ігнорувати

Надійна робота гальмівної системи - ключовий аспект безпеки будь-якого автомобіля. Несправності в цій системі можуть…

20.05.2024

Названо 6 азіатських автомобілів, від купівлі яких варто утриматися

Азіатські автомобілі часто славляться своєю надійністю та високою якістю. Однак не всі моделі та марки…

20.05.2024

Шість ознак того, що пора міняти ремінь ГРМ в автомобілі

Ремінь газорозподільного механізму (ГРМ) відіграє ключову роль у роботі двигуна автомобіля, забезпечуючи синхронізацію роботи клапанів…

20.05.2024