Новости

Кондиціонер, Wi-Fi та багато іншого: у Польщі показали тролейбус за мільйон євро

Польський автовиробник Solaris Bus & Coach представив тролейбус вартістю понад 1 млн. євро. 24-метровий тролейбус складається із трьох секцій. Це найбільший транспортний засіб компанії, повідомляє «Твоя МАШИНА».

До 2023 року планується випустити 16 таких тролейбусів для постачання словацькому оператору Dopravný Podnik Bratislava. Загальна вартість становитиме 17 млн ​​євро. Solaris Trollino 24 був протестований ще у листопаді 2020 року у Братиславі. Необхідність у такому місткому транспорті знадобилася через безперервно збільшений пасажиропоток у місті.

24-метровий тролейбус Solaris побачив світ ще у 2019 році на міжнародному автобусному салоні Busworld 2019 у Брюсселі. Машина оснащена двома тяговими електродвигунами потужністю 160 кВт. На даху другої секції розміщено додаткові батареї, які заряджаються в дорозі контактним способом. Вони дозволяють тролейбусу працювати на тих ділянках, де немає зовнішнього джерела живлення. Для цього водієві потрібно натиснути лише одну кнопку.

Тролейбус може перевозити 160 пасажирів. У салоні знаходиться 60 місць, а датчики підрахунку пасажирів будуть розміщені над дверима за схемою 2-2-2-2-2. Окрім іншого, тролейбус обладнаний кондиціонером, Wi-Fi, світлодіодним освітленням та USB-роз’ємами. Крім того, для підвищення безпеки розміщена система відеоспостереження, що складається з 7 зовнішніх камер та 9 камер, що контролюють салон.

Recent Posts

Ніколи не купуйте їх: 7 ознак проблемного автомобіля

Під час вибору вживаного авто слід звертати увагу на цілу низку чинників, щоб надалі не…

07.05.2024

Блогер назвав три найкращі машини, які можна купити до 500 000 гривень

Популярний британський автомобільний блогер, ведучий YouTube-каналу Rusty Trusty висловився на тему купівлі старих автомобілів у…

07.05.2024

Як водієві зрозуміти, що зносилися гальмівні колодки автомобіля: 3 типові ознаки

Весна є типовим періодом, коли водії помічають, що гальмівні колодки їхнього автомобіля зносилися. Після зимового…

07.05.2024

Найекономніші компактні автомобілі: ТОП-12 моделей

Компактні автомобілі користуються дедалі більшою популярністю серед українців, особливо у великих містах, де мобільність і…

07.05.2024

Названо найкращі дні для купівлі автомобіля у 2024 році

Купівля нового автомобіля може бути захоплюючою подією, але вибір часу для цієї угоди може істотно…

07.05.2024

Найкращі автомобілі BMW, які є у продажу просто зараз

BMW - це бренд, який не потребує представлення. З їхньою багатою спадщиною та інноваційним підходом…

07.05.2024