Categories: Новини

Власників нерозмитнених машин лякають потенційні штрафи

Власників нерозмитнених машин лякають потенційні штрафи і судові розгляди. Наскільки виправдані їхні побоювання і що чекає водіїв авто на литовських номерах, розповів Максим Лавринович.

Коментар керуючого партнера юридичної фірми «Лавринович і Партнери» Голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна раніше заявила, що найближчим часом буде розроблений законопроект, згідно з яким вартість розмитнення складе 1-1,4 тис. євро. Але наскільки якісно цей проект буде реалізований, до сих пір незрозуміло, передає 1od.in.ua.

Тим часом почастішали випадки накладення великих штрафів за використання нерозмитнених автомобілів. Так, у справі з автомобілем Cadillac одеська митниця наклала штраф в розмірі 3,6 млн грн. У справі Mercedes – Benz E320 – 1,6 млн.грн. Такі міри покарання можна вважати справедливими, адже ухилення від сплати платежів завдають шкоди бюджету. Плюс – в разі ДТП визначити власника авто на литовських номерах дуже проблематично.

Але, зобов’язуючи виплачувати такі штрафи, держава повинна дотримуватися принципу рівноправності і неупередженості. Не можна штрафувати на мільйони одного водія, коли поруч їздять ще тисячі оштрафованих власників авто, ввезених аналогічно.

Я б рекомендував власникам авто на литовських (польських, словацьких і т.д.) номерах бути обережними. Розібратися, хто має якісь повноваження, і дочекатися нового законопроекту, який надасть українцям можливість розмитнити свій автомобіль за доступною ціною і при сприятливих умовах. Поки такі умови не створені, на жаль, виходи тільки два: розмитнити автомобіль за шалені гроші або продати його.

Recent Posts

Ніколи не купуйте їх: 7 ознак проблемного автомобіля

Під час вибору вживаного авто слід звертати увагу на цілу низку чинників, щоб надалі не…

07.05.2024

Блогер назвав три найкращі машини, які можна купити до 500 000 гривень

Популярний британський автомобільний блогер, ведучий YouTube-каналу Rusty Trusty висловився на тему купівлі старих автомобілів у…

07.05.2024

Як водієві зрозуміти, що зносилися гальмівні колодки автомобіля: 3 типові ознаки

Весна є типовим періодом, коли водії помічають, що гальмівні колодки їхнього автомобіля зносилися. Після зимового…

07.05.2024

Найекономніші компактні автомобілі: ТОП-12 моделей

Компактні автомобілі користуються дедалі більшою популярністю серед українців, особливо у великих містах, де мобільність і…

07.05.2024

Названо найкращі дні для купівлі автомобіля у 2024 році

Купівля нового автомобіля може бути захоплюючою подією, але вибір часу для цієї угоди може істотно…

07.05.2024

Найкращі автомобілі BMW, які є у продажу просто зараз

BMW - це бренд, який не потребує представлення. З їхньою багатою спадщиною та інноваційним підходом…

07.05.2024