Новости

Сучасні електрокари виявилися швидше за найпродуктивніші автомобілі

Експерти порівняли динамічні характеристики сучасних електромобілів із показниками спорткарів та суперкарів, передає «Твоя МАШИНА».

У дослідженнях розглядалися показники, вказані виробником, які проводилися за ідеальних умов. Також не можна забувати, що трековий спорткар буде значно швидше на гоночній трасі, ніж серійний електрокар у тих самих умовах.

Найшвидшим електромобілем став Porsche Taycan Turbo S. Розгін до сотні у нього займає 2,8 секунди. Це на 0,4 секунди менше, ніж у гіперкара Bugatti Veyron Super Sport, і на 0,2 менше, ніж у Koenigsegg Agera RS.

При цьому електрокар на 0,4 секунд швидше набирає 100 км/год, ніж легендарний McLaren F1. Варто відзначити, що Taycan Turbo S набагато дешевше, ніж перелічені гіперкари. Крім того, електрокар розганяється швидше, ніж суперкари Ferrari F8 Tributo та Lamborghini Aventador SVJ.

Далі йде електромобіль Hyundai Ioniq 5 Project 45. Його розгін до 100 км/год займає 5,5 секунд. Це швидше, ніж найшвидший автомобіль 1982 року – Lamborghini Countach. При цьому електрокар коштує значно дешевше і надає пасажирам набагато більше комфорту, ніж легендарний спорткар.

Звичайно, дослідження не могли обійтися без Tesla Model S Plaid і Roadster. Розгін до сотні у них однаковий – 2,1 секунди. Це швидше, ніж сучасний варіант суперкара McLaren 720S і штучний McLaren Senna. Також показники електромобілів на 1 секунду вищі, ніж у суперкара Lamborghini Huracan.

Електромобіль Mercedes EQS AMG 53 2022 показує розгін з місця до 100 км/год за 3,4 секунди. Це швидше, ніж у суперкара Aston Martin Superleggera. При цьому електромобіль помітно комфортніше, вміщує чотирьох пасажирів і коштує дешевше на ринку.

Електрична модель Kia EV6 GT набирає 100 км/год за 3,5 секунди. Такий самий показник має Bentley Continental GT, який коштує втричі дорожче. Крім цього, цей показник на 0,1 секунди краще, ніж у рідкісної моделі Mercedes-Benz SLS AMG Black Series, яка до того ж коштує у 4,5 рази більше.

Recent Posts

Досвідчений механік назвав головну проблему будь-якого автомобіля

Американський автоблогер, механік із 56-річним стажем роботи Скотті Кілмер розкрив водіям головну проблему будь-якого автомобіля,…

06.05.2024

Найгірші з найкращих: названо ТОП-3 найменш надійних автомобілів Toyota

Японський автомобільний бренд Toyota відомий надійністю і довговічністю своїх автомобілів. Жоден авторитетний рейтинг якості не…

06.05.2024

Можна злетіти з дороги: механік назвав найнебезпечнішу несправність в автомобілі

У кожному автомобілі з часом можуть виникати найрізноманітніші несправності. З деякими ще можна якось їздити…

06.05.2024

Водіям слід насторожитися: 4 запахи, які сповіщають про несправності автомобіля

Незвичайні запахи в автомобілі самі по собі мають насторожити автомобіліста. Водночас є запахи, які додатково…

06.05.2024

Механік розповів, як вбивають машини “неправильні” кришки розширювального бачка

Кришка розширювального бачка може здатися недосвідченим водіям другорядним елементом в автомобілі, проте її роль часто…

06.05.2024

Названо марки автомобілів, про купівлю яких ви не пошкодуєте

Автомобіль є дуже недешевою інвестицією, до якої завжди слід підходити відповідально. Нерідко трапляється так, що…

06.05.2024