Новости

Озвучений невтішний прогноз щодо українських АЗС

Директор ТОВ “Консалтингова група А-95” Сергій Куюн розповів про те, що буде із пальним на українських заправках. За його словами, зараз ситуація у країні нормалізувалася.

“Я не став би драматизувати ситуацію, цей перший шок пройшов. Завдяки роботі учасників ринку пік навантаження на заправну та дорожню інфраструктуру вдалося пройти”, – наголосив він.

За словами Куюна, сьогодні пальне для України шукають по всій Європі і ситуація в країні нормалізувалася.

«Я не думаю, звичайно, що буде якась профіцитна ситуація – війна є війною. За моїми оцінками, залишилося менше половини АЗС, які працювали до війни. Я бачу, що зберігається режим обмежень і треба розуміти, що краще нехай буде такий режим, ніж без пального. По дизпальному взагалі не бачу, щоби були якісь обмеження. Тому ситуація нормалізувалася”, – сказав експерт

Він зазначив, що найближчого місяця ринок остаточно стабілізується. “Ринок знайшов свій пульс, він знайшов той ритм, у якому потрібно працювати”, – вважає Куюн.

На думку експерта, ринок пального в Україні навряд чи повернеться до часів, коли буде великий вибір марок бензинів та дизеля, а ситуація з автогазом буде складною.

“Я не думаю, що ми повернемося до часів, коли у нас буде повна стела кількох марок бензинів та дизпалива. Щодо 92-го бензину, його взагалі більше не буде у нас. Його не виробляють у Європі. Щодо газу ситуація складна. Його залишки теж невеликі були, ми, скажімо так, їх уже доїдаємо”, – сказав Куюн.

Експерт також додав, що скраплений газ став відносно дорогим, тому автомобіль краще не переводити на цей вид палива.

“Його споживання було аргументовано нижчою вартістю, а дешевим він був через велику різницю в податках. Коли ці податки зрівняли, газ став дорожчим. Зараз він коштуватиме 75% від ціни бензину… Ця історія вже скінчилася, попит на газ буде тільки в тих регіонах, де не буде бензину, але там, де він потрібен для побутових споживачів, які використовують для своїх потреб газ у балонах, для них ці обсяги будуть підтягуватися, але масово скраплений газ поки що зникне”, – вважає Куюн.

Recent Posts

Найкращі компактні кросовери: названі ТОП-7 моделей для покупки у 2024 році

Сучасний ринок автомобілів пропонує різноманітні компактні кросовери, які поєднують у собі елементи стилю позашляховика та…

27.04.2024

Механік розповів, що категорично не можна мити в автомобілі

Догляд за автомобілем є обов'язковим елементом його експлуатації, якщо ви хочете, щоб транспортний засіб служив…

27.04.2024

Чому машина погано заводиться в дощову погоду: названо причини

Останніми днями в Україні встановилася дощова погода. У цей період автомобілісти можуть зазнавати труднощів із…

27.04.2024

Найкращі автомобілі з повним приводом: ТОП-10 вседорожніх моделей

Вибір правильного автомобіля з повним приводом може бути ключовим рішенням для тих, хто шукає надійний…

27.04.2024

Водіям розповіли, як скоротити витрату палива в автомобілі за лічені хвилини

Водіям автомобілів пропонується простий і ефективний спосіб знизити витрату пального своїх автомобілів всього за кілька…

27.04.2024

Ручник на смітник: чому в автомобілях скоро перестануть ставити важіль стоянкового гальма

У світі автомобілів відбуваються постійні зміни, і однією з них стає дедалі поширеніше застосування електронних…

27.04.2024