Верховна Рада може посилити відповідальність за порушення ПДР

Після смертельної ДТП у Кривому Розі, Міністерство внутрішніх справ закликає парламент посилити відповідальність за порушення правил дорожнього руху, повідомляють у прес-службі Департаменту комунікацій МВС України, пише uain.press.

“За пиятику за кермом, за управління транспортом особами позбавленими права керування, за значні перевищення швидкості й повторні такі порушення ми пропонуємо у декілька разів збільшити штрафи. Так само збільшити покарання за вчинення кримінальних правопорушень”, – сказала заступниця міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук.

Водночас, за її словами, цей законопроект “застряг” у Комітеті ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

“Ми просимо нардепів повернутися до розгляду запропонованих нами змін і прийняти їх. Коли на одній шальці терезів лежать всі запропоновані МВС новації, а на іншій – людські життя – тут навіть не може бути дискусії з приводу того, що переважає”, – підкреслила Ковальчук.

Нагадаємо: у Кривому Розі, що на Дніпропетровщині, не розминулись маршрутка, легковий автомобіль та автобус із працівниками “АрселорМіттал”. Унаслідок інциденту загинули 9 осіб.

Recent Posts

Як правильно гальмувати, щоб не вбити підвіску автомобіля

Як відомо, термін служби будь-якого автомобіля безпосередньо залежить від правильності його експлуатації. Серед іншого це…

21.09.2024

Як продовжити термін служби турбованого двигуна: поради механіка

Турбовані двигуни продовжують набирати популярність серед виробників автомобілів, особливо в сегменті преміальних моделей. Ці мотори…

21.09.2024

Українським водіям заборонили символіку війни: кого це стосується

Кабмін ввів заборону на демонстрацію в Україні символіки, яка асоціюється з підтримкою збройної агресії РФ…

21.09.2024

Інструктор з водіння розкрив секрет, як водіям впоратися з популярною осінньою проблемою

Погіршення погодних умов і скорочення світлового дня восени змушує українських водіїв відчувати тривогу частіше, ніж…

21.09.2024

ТЦК забрали права: що робити водієві в такій ситуації

Ситуації, коли співробітники ТЦК під час спілкування з громадянами, виходять за рамки своїх повноважень, останнім…

21.09.2024

50 тисяч штрафу і конфіскація авто: за що українським водіям загрожує максимальне покарання

Порушення ПДР, як правило, вважається адміністративним правопорушенням і карається відповідно до Кодексу України про адміністративні…

21.09.2024