Categories: Новини

В Україні хочуть закрити єдиний офіс розмитнення автомобілів

Прикриваючись популістськими гаслами, псевдоактивісти намагаються знищити “АвтоХАБ” – експрес-сервіс, де за принципом “єдиного офісу” відбувається розмитнення автомобілів. Про це сьогодні заявив начальник Одеської митниці ДФС Олександр Власов, повідомляють Українські новини.

“Одеський “АвтоХАБ”, який було відкрито за участі прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, здійснив справжній удар по корупції. Цей проект став справжнім проривом у сфері митного оформлення громадянами імпортних автомобілів для власного користування”, – розповів очільник митниці.

За словами Олександра Власова, торік митникам нарешті вдалося вибудувати систему, яка дає змогу автовласникам або їхнім представникам упродовж невеликого часового проміжку виїхати з Одеського порту на розмитненому автомобілі й навіть із номерами реєстрації регіону проживання. Адже до роботи “АвтоХАБУ” долучені кілька різних контролюючих органів, зокрема й сервісні центри МВС.

“На момент, коли мене призначили начальником митниці, систему було побудовано так, що за день у середньому оформлювали 10 автомобілів, а процес оформлення іноді затягувався до 40 днів. Завдяки новаціям, які вдалося запровадили, тепер у нас щоденно розмитнюється до 70 одиниць транспортних засобів. Загалом уже оформлено понад 13,5 тисячі іномарок, а митні платежі складають близько 1 млрд грн. Щойно люди побачили, що система дійсно прозора й чесна, кількість оформлень автомобілів збільшилась удесятеро”, – зазначив начальник митниці.

На думку Власова, саме завдяки “АвтоХАБу” в Одесі взагалі з’явився конкурентний ринок уживаних автомобілів, значно зросла кількість операторів цього ринку, адже умови для всіх “гравців” абсолютно рівні. Але водночас почалась боротьба за втрачені сфери впливу, яка вилилася у брудну інформаційну кампанію. Окремі “громадські діячі” намагаються дискредитувати “АвтоХАБ”. Для них це – стартовий майданчик для політичної кар’єри. Зі свого боку спонсори цих “діячів”, що підтримують їхню “громадську” роботу, переслідують власні, виключено комерційні інтереси.

“Проте позитивні відгуки 98% компаній-користувачів “АвтоХАБу” й динаміка кількості розмитнених автомобілів, а також сплачених митних платежів є свідченням ефективності та зручності сервісу, яким користується 60 компаній”, – переконаний Олександр Власов.

Керівник Одеської митниці наголосив на тому, що “АвтоХАБ” – це справді європейський підхід до надання сервісу, і що митниця забезпечила рівні умови для всіх його користувачів.

Олександр Власов запросив представників ЗМІ, які мають бажання на власні очі побачити роботу експрес-сервісу, починаючи від розвантаження контейнерів і до отримання номерів держреєстрації регіону проживання, долучитися до прес-туру, який 27 квітня проводитиме Одеська митниця ДФС у рамках заходів із нагоди 223-ї річниці її створення.

Recent Posts

Як правильно гальмувати, щоб не вбити підвіску автомобіля

Як відомо, термін служби будь-якого автомобіля безпосередньо залежить від правильності його експлуатації. Серед іншого це…

21.09.2024

Як продовжити термін служби турбованого двигуна: поради механіка

Турбовані двигуни продовжують набирати популярність серед виробників автомобілів, особливо в сегменті преміальних моделей. Ці мотори…

21.09.2024

Українським водіям заборонили символіку війни: кого це стосується

Кабмін ввів заборону на демонстрацію в Україні символіки, яка асоціюється з підтримкою збройної агресії РФ…

21.09.2024

Інструктор з водіння розкрив секрет, як водіям впоратися з популярною осінньою проблемою

Погіршення погодних умов і скорочення світлового дня восени змушує українських водіїв відчувати тривогу частіше, ніж…

21.09.2024

ТЦК забрали права: що робити водієві в такій ситуації

Ситуації, коли співробітники ТЦК під час спілкування з громадянами, виходять за рамки своїх повноважень, останнім…

21.09.2024

50 тисяч штрафу і конфіскація авто: за що українським водіям загрожує максимальне покарання

Порушення ПДР, як правило, вважається адміністративним правопорушенням і карається відповідно до Кодексу України про адміністративні…

21.09.2024