Categories: Новини

«Богдан» випустив «розумний» тролейбус

Невдовзі на вулицях столиці з’явиться «розумний» тролейбус «Богдан». Він збиратиме інформацію про пасажиропотік та фіксуватиме порушення на дорозі. Про це повідомили в прес-службі АТ «АК Богдан Моторс».
Тролейбус матиме кілька відео-камер зовні та всередині салону. За допомогою 3G-модемів інформація в режимі реального часу потраплятиме у дата-центр і в поліцію. Це дозволить знизити кількість безбілетних пасажирів і значно підвищить безпеку перевезень.
Водій зможе оперативно викликати поліцію або зв’язатися з диспетчером, якщо в салоні виникне конфлікт, бійка або трапиться крадіжка. А зовнішні камери дадуть можливість відстежувати автівки, які порушують правила дорожнього руху, і передавати інформацію в органи правопорядку.
«Це нове слово в урбаністиці Києва, яке дозволяє підняти безпеку пасажирських перевезень на новий рівень. Відеокамери дисциплінують не лише пасажирів, які бажають проїхатися без білетів або планують щось недобре, але й водіїв інших транспортних засобів, які не дотримуються ПДР. Затори, неправильний обгін, припарковані автомобілі, які загороджують дорогу, – це лише частина інфраструктурних проблем, які можна вирішити за допомогою смарт-тролейбуса», – зауважив генеральний директор АТ «АК Богдан Моторс» Віталій Старосуд.
У такому режимі тролейбус працюватиме 2 тижні. Після чого місцева влада прийме рішення про встановлення камер на інших тролейбусах Києва.
Нагадаємо, що розробка електротранспорту – один із пріоритетних напрямків роботи компанії «Богдан». На підприємстві постійно вдосконалюють модельний ряд, а також працюють над збільшенням автономного ходу тролейбусів. Наявність такої опції дозволяє їм продовжувати рух без під’єднання до контактної мережі протягом 5 – 20 км. Усі тролейбуси «Богдан» пристосовані для людей з особливими потребами, мають точки доступу до Wi-Fi, обладнані кондиціонерами, системами диспетчеризації і відеосповіщення про зупинки. Досвід АТ «АК Богдан Моторс» у проектуванні та виробництві електротранспорту забезпечив компанії міжнародні контракти з Польщею, Чехією, Францією та Данію. Але головним завданням у роботі Корпорації залишається задоволення потреб України у модернізації та збільшенні чисельності рухомого складу громадського транспорту.

Recent Posts

Ніколи не купуйте їх: 7 ознак проблемного автомобіля

Під час вибору вживаного авто слід звертати увагу на цілу низку чинників, щоб надалі не…

07.05.2024

Блогер назвав три найкращі машини, які можна купити до 500 000 гривень

Популярний британський автомобільний блогер, ведучий YouTube-каналу Rusty Trusty висловився на тему купівлі старих автомобілів у…

07.05.2024

Як водієві зрозуміти, що зносилися гальмівні колодки автомобіля: 3 типові ознаки

Весна є типовим періодом, коли водії помічають, що гальмівні колодки їхнього автомобіля зносилися. Після зимового…

07.05.2024

Найекономніші компактні автомобілі: ТОП-12 моделей

Компактні автомобілі користуються дедалі більшою популярністю серед українців, особливо у великих містах, де мобільність і…

07.05.2024

Названо найкращі дні для купівлі автомобіля у 2024 році

Купівля нового автомобіля може бути захоплюючою подією, але вибір часу для цієї угоди може істотно…

07.05.2024

Найкращі автомобілі BMW, які є у продажу просто зараз

BMW - це бренд, який не потребує представлення. З їхньою багатою спадщиною та інноваційним підходом…

07.05.2024