Categories: Новини

Проїзд у громадському транспорті подорожчає вдвічі

Такий сюрприз чиновники підготували жителям столиці. Нові тарифи запрацюють з 15-го липня. У Київпастрансі наголошують, це дозволить збільшити надходження до міського бюджету аж на один мільйон гривень.

Кажуть, що гроші підуть на оновлення рухомого складу. Вже навіть продемонстрували один приклад: на рейс вийшов перший в Україні тролейбус із надсучасною системою розпізнавання облич. ДжеДАІ перевірили, чи покращує таке ноу-хау життя киянам, які намагаються дістатися роботи у час пік.

Розпізнають обличчя, рахують пасажирів і записують порушення правил дорожнього руху – столичний тролейбус обладнали 5-ма камерами, за останнім словом техніки. У камери вмонтовані мікрофони, тож водій не тільки бачить, а ще й чує усе, що відбувається у салоні. Стежать і за самим шофером. Одначе, виявляти зайців зможуть лише після впровадження електронного квитка.

Журналістка ДжеДАІ спробувала проїхатися таким тролейбусом у годину пік. Як виявилося, камери аж ніяк не рятують від тісняви та штовханини. Адже тролейбус відхилився від графіку.

Рухом тролейбусів керують зі спеціального центру. Диспетчери запевняють, що у годину пік намагаються відправляти рухомий склад у найзавантаженіші місця.

Сьогодні тролейбусів у Києві не вистачає. Камери ж коштували 10 000 гривень не бюджетних коштів. Якщо експеримент буде успішним. ними обладнають більшість рухомого складу.

Recent Posts

Інструктор з водіння розкрив секрет, як водіям впоратися з популярною осінньою проблемою

Погіршення погодних умов і скорочення світлового дня восени змушує українських водіїв відчувати тривогу частіше, ніж…

21.09.2024

ТЦК забрали права: що робити водієві в такій ситуації

Ситуації, коли співробітники ТЦК під час спілкування з громадянами, виходять за рамки своїх повноважень, останнім…

21.09.2024

50 тисяч штрафу і конфіскація авто: за що українським водіям загрожує максимальне покарання

Порушення ПДР, як правило, вважається адміністративним правопорушенням і карається відповідно до Кодексу України про адміністративні…

21.09.2024

На все про все 30 днів: як ТЦК домагається обмеження водійських прав «ухилянтів»

З травня Територіальні центри комплектування (ТЦК) Міноборони отримали можливість застосовувати до осіб, які порушують мобілізаційне…

21.09.2024

Двигун під загрозою: що викликає шлам і як його позбутися

Для багатьох автовласників очевидна важливість моторної оливи для роботи двигуна. Воно не лише змащує внутрішні…

20.09.2024

Сім критичних помилок під час заміни моторної оливи, які вбивають автомобіль

Незважаючи на уявну простоту заміни моторного масла, це одна з тих операцій, де навіть невеликі…

20.09.2024