Categories: Новини

Чиновники масово пересідають на електрокари (ІНФОГРАФІКА)

Панує думка, що автомобіль майбутнього буде електричним. Й успішні електричні моделі корпорацій Nissan і Tesla вже впевнено займають свою нішу на ринку. Скільки українських чиновників піддалися новим віянням техніки і пересіли на електромобілі – підрахували аналітики проекту “Декларації” (Bihus.Info).

Загалом журналісти нарахували у деклараціях 226 електрокарів. Найпопулярніші вони у Київській (29,6% від усіх електромобілів), Одеській (16,8%) та Харківській (13,2%) областях. А найбільшими шанувальниками електротранспорту виявилися представники місцевих органів влади – вони склали 19% від усіх власників. За ними слідують представники судової системи (13,7%) та Державної фіскальної служби (11,5%).

Більшість задекларованих електрокарів – 195 із 226 – це порівняно доступний японський Nissan Leaf, вартість якого складає близько 30 тисяч доларів. Ще 14 чиновників обрали більш статусну продукцію американської компанії Tesla Motors. В українських автосалонах ціни на різні моделі цієї марки варіюються від 50 до 250 тисяч доларів. А третім за популярністю виявився німецький BMW i3.

Найдорожчий електромобіль – Tesla Model S P85D вартістю 4,5 млн гривень – стоїть у гаражі народного депутата Гліба Загорія. Слідом за ним лідирує колишній заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Діденко, дружина якого володіє Tesla Model Х за 3,7 млн.

А рекордсменом за кількістю виявився депутат Берегівської міської ради Закарпатської області Віктор Саєнков. Він у 2017 році придбав дві електричних Toyota RAV4 EV і електромотоцикл Zero DSR. На другому місці – головний державний інспектор ГУ ДФС в Одеській області Василь Тарарака. В його декларації – Tesla Model S і Nissan Leaf 2014 р. в. А на родину головної спеціалістки Міністерства охорони здоров’я Наталії Носовської припадає відразу два Nissan Leaf.

Популярність електрокарів серед українських чиновників різко почала зростати впродовж останніх трьох років. Зокрема. у 2015 році у деклараціях з’явилося тільки 10 електромобілів, в 2016 – вже 66, а в 2017 – 138. У 2018 році, згідно з формами змін, на даний час держслужбовці придбали 8 “зелених” автівок.

Recent Posts

ТЦК забрали права: що робити водієві в такій ситуації

Ситуації, коли співробітники ТЦК під час спілкування з громадянами, виходять за рамки своїх повноважень, останнім…

21.09.2024

50 тисяч штрафу і конфіскація авто: за що українським водіям загрожує максимальне покарання

Порушення ПДР, як правило, вважається адміністративним правопорушенням і карається відповідно до Кодексу України про адміністративні…

21.09.2024

На все про все 30 днів: як ТЦК домагається обмеження водійських прав «ухилянтів»

З травня Територіальні центри комплектування (ТЦК) Міноборони отримали можливість застосовувати до осіб, які порушують мобілізаційне…

21.09.2024

Двигун під загрозою: що викликає шлам і як його позбутися

Для багатьох автовласників очевидна важливість моторної оливи для роботи двигуна. Воно не лише змащує внутрішні…

20.09.2024

Сім критичних помилок під час заміни моторної оливи, які вбивають автомобіль

Незважаючи на уявну простоту заміни моторного масла, це одна з тих операцій, де навіть невеликі…

20.09.2024

Негласні сигнали водіїв: цього не вчать в автошколі

Комунікація водіїв на дорозі - це ціла система вербальних і невербальних сигналів, яку осягнути можна…

20.09.2024