Новини

В Україні податок на розкіш виявився необов’язковим для деяких власників суперкарів

У переліку розкішних авто, які підлягають оподаткуванню транспортним податком у 2022 році, є відверті «діри». Адже у ньому вказані далеко не всі розкішні автомобілі, які можна зустріти на шляхах України. На додаток, справжніх суперкарів за «космічною» ціною у списку немає взагалі!

Щоб було зрозуміліше, є у нас в Україні Porsche 918 Spyder (власник – син Леоніда Черновецького), який коштує близько 1 мільйона євро. Проте, згідно з переліком моделей, він не є розкішним авто, за який треба щорічно сплачувати у держскарбницю 25 000 грн.

Але це лише верхівка айсбергу, і можна було би закрити очі на 918-й Порше, оскільки це дуже рідкісний автомобіль, випущений накладом у 918 штук, та й в Україні такий один. Але якщо уважно вивчити перелік «розкішних авто», то здається дивним, що у ньому немає таких авто (котрих у нас десятки), як, наприклад, Bentley Mulsanne. А моделей Феррарі лише три, хоча у нас зареєстровано дві Ferrari SF90 і т.д.

Натомість у списку чимало машин, які коштують в 3, 4 і навіть у 10 (!) разів дешевше, аніж справжні спорт- і суперкари. Так, їх не надто багато, але достатньо згадати, що останні два роки одних тільки МакЛарен у нас вже майже два десятки. Але у списку немає жодної моделі цього британського бренду. Але і це ще так собі. Куда цікавіше, що в переліку авто, що підлягають додатковому оподаткуванню, є BMW X5 i X6, але нема флагманського позашляховика X7.

Отже, виникає питання, можливо, треба доручати складати такі переліки тим, хто розуміється на автомобілях і їх вартості?

Recent Posts

Чи витрачає автомобіль більше бензину влітку: міфи і реальність

З настанням літнього сезону багато водіїв задаються питанням: чи витрачають автомобілі більше бензину влітку? Відповідь…

19.05.2024

Які дизельні автомобілі найбільш ненадійні: назвали ТОП-3 найгірших моделі

Ринок дизельних автомобілів славиться своєю економічністю та довговічністю, проте не всі моделі можуть похвалитися надійністю.…

19.05.2024

Найкращі спортивні автомобілі з пробігом: ТОП-10 моделей

Спортивний автомобіль - це покупка, заснована на чистих емоціях. Від розгону до керованості, такі автомобілі…

19.05.2024

ЄС вимагає від України підняти ціни на бензин і дизель: наскільки подорожчає пальне

Нова директива Європейського Союзу про підвищення мінімальних ставок на автомобільне паливо зобов'язує Україну, як кандидата…

19.05.2024

ТОП-5 машин з пробігом, які українці привозять зі США

Останніми роками в Україні зріс попит на вживані автомобілі зі США. Незважаючи на війну і…

19.05.2024

Як поліцейські розпізнають брехню водія: назвали 7 явних ознак

Зупинка автомобіля поліцією - це завжди стрес, але деякі водії при цьому намагаються обдурити патрульних,…

19.05.2024