Новини

Компанія Xiaomi тестує 140 автономних електромобілів

Нещодавно генеральний директор Xiaomi Лей Цзюнь сказав, що в компанії вже є робоча сила з 500 співробітників, які займаються виключно розробкою технологій автономного водіння для своїх електромобілів.

Він додав, що автовиробник уже виділив 3,3 мільярда юанів (490 мільйонів доларів) на ініціативу самостійного водіння, повідомляє Reuters.

Інформація про розгортання компанією прототипів автономних транспортних засобів з’явилася менш ніж через два тижні після того повідомлення про те, що Xiaomi спілкувалася з представниками Національної комісії розвитку та реформ у Китаї, але стикається з труднощами в отриманні схвалення регуляторних органів для свого проекту автомобіля.

Xiaomi вже виділила 10 мільярдів доларів на автомобільне підприємство і планувала представити свій перший електромобіль у 2024 році.

Нові компанії, які виходять на автомобільний простір Китаю, повинні подати документи, щоб підтвердити свої фінансові та технологічні можливості. Цей процес розгляду часто займає кілька місяців, а в деяких випадках уряд повністю відхиляє заявки. Хоча Xiaomi ще не отримала необхідних схвалень для свого проекту автомобіля, це, здається, не скасовує планів з його появи.

Насправді Xiaomi вже почала роботу над своїм першим автомобільним заводом, який розташований у Пекіні. «Труднощі Xiaomi з отриманням ліцензії на виробництво автомобілів у Китаї можуть перешкодити розробці електромобілів і відкласти дебют, запланований на 2024 рік», — заявили аналітики Bloomberg Intelligence Стівен Ценг і Шон Чен.

«Ця затримка може продовжити тягар великих витрат на дослідження та розробки, а також інвестицій в основні засоби, і може вплинути на частку ринку, оскільки китайський сегмент електромобілів стає все більш переповненим швидкозростаючими конкурентами Nio, Xpeng і Li Auto», – пишуть експерти Bloomberg.

Recent Posts

Злодії навчилися викрадати машини без ключа: як захиститися від зловмисників

Сучасні технології значно спростили життя автовласників, але водночас відкрили нові можливості для зловмисників. Викрадення автомобілів…

19.05.2024

Найшвидші та недорогі кросовери: ТОП-9 моделей

Якщо ви шукаєте швидкий і потужний позашляховик, але хочете вкластися в бюджет до 50 000…

19.05.2024

Навіщо водії засовують ключі від авто в пачці з-під чіпсів: дивний, але дієвий лайфхак

Власники автомобілів, прагнучи захистити свої транспортні засоби від викрадень, знаходять все більш винахідливі способи. Один…

19.05.2024

Експерт назвав 3 недорогих економічних і надійних автомобілі

Економічність і надійність старих автомобілів стають важливими факторами під час вибору автомобіля, особливо в умовах…

19.05.2024

Названо одну кнопку в автомобілі, яка робить кондиціонер у 10 разів ефективнішим

Мільйони водіїв втрачають можливість зробити кондиціонер у своєму автомобілі значно ефективнішим і заощадити на паливі,…

19.05.2024

Найкращі нові автомобілі 2024 року: ТОП найбільш довгоочікуваних моделей

2024 рік обіцяє бути насиченим для автомобільної промисловості з безліччю новинок, які з'являться на ринку.…

19.05.2024