Новини

В Україну прибув перший гусеничний робот для ЗСУ

Зовсім скоро ЗСУ поповнять гусеничні безпілотні платформи THeMIS UGV виробництва естонської компанії Milrem Robotics. Вони допоможуть нашим медикам вивозити поранених бійців з поля бою, доставляти боєприпаси та виконувати низку інших важливих завдань. Перший екземпляр такого робота вже доставлено в Україну завдяки Медичному Добровольчому Батальйону Госпітальєри. Проєкт отримав назву «Журавель» — на ім’я нещодавно загиблого воїна.

Зазначимо, що безпілотні платформи THeMIS UGV сьогодні вже успішно працюють в 13 країнах, сім з яких є членами НАТО – Естонії, Великій Британії, Німеччині, Нідерландах, Норвегії та США. Ефективність бойового застосування THeMIS UGV була доведена під час антиповстанської операції в Малі, де платформу експлуатували за температури повітря 50С в тіні і де вона проїхала 1200 км протягом 330 годин.

Машина досить компактна — завдовжки 240 см, завширшки 200 см та заввишкки 115 см. При спорядженій масі 1635 кг має номінальну вантажопідйомність 750 кг, а максимальну — 1200 кг. Тягове зусилля становить 15000 Н. До відмітних рис слід віднести також низький центр ваги та малошумність у роботі.

Тут використовується гібридний, дизель-електричний силовий агрегат, здатний розігнати платформу до 20 км/год. Час автономної роботи — до 15 годин, виключно на електроприводі — до 1,5 години. Можуть застосовуватися або свинцево-кислотні, або літій-іонні акумулятори.

THeMIS UGV управляється дистанційно, в зоні прямої видимості до 1,5 км. На платформі встановлені лідари, а також різні камери, зокрема тепловізійна. Робот авіатранспортабельний (стандарт STANAG 3542) та може буксируватися зі швидкістю до 80 км/год.

Recent Posts

Правило 30 хвилин: що потрібно знати водієві про заряджання акумулятора автомобіля під час руху

Акумулятор автомобіля - один із найважливіших компонентів транспортного засобу, що потребує регулярного обслуговування. Ситуації, коли…

19.09.2024

Не робіть так: яка популярна помилка водіїв під час паркування веде до блокування АКПП

Автомобілі з автоматичною коробкою передач істотно полегшують життя сучасним водіям. Ці машини не потребують частого…

19.09.2024

Десять найгірших автомобілів в історії: помилки, які неможливо забути

Сучасні автомобілі значно просунулися в плані технологій, безпеки та надійності. Навіть найбільш невиразні моделі зазвичай…

19.09.2024

П’ять помилок водіїв, які вбивають ваш автомобіль: як уникнути непотрібних поломок

Кожен автовласник хоче, щоб його транспортний засіб прослужив якомога довше, але багато хто з нас…

19.09.2024

Десять кращих автомобілів класу люкс прямо зараз: розкіш і технології майбутнього

Автомобілі класу люкс завжди вирізнялися високими стандартами, пропонуючи своїм власникам не тільки комфорт і статус,…

19.09.2024

Три помилки під час прогрівання двигуна, яких припускаються всі водії

Незважаючи на те, що сучасні двигуни і мастила для них виробляються так, що прогрів стає…

19.09.2024