Categories: Новини

Глава «Укравтодору» висловився проти електрокарів

В «Укравтодорі» побачили в електрокарах потенційну загрозу українським дорогам. Збільшення кількості електричних автомобілів може призвести до зниження надходжень у Дорожній фонд України і змусить чиновників шукати нові джерела фінансування.

Про це глава «Укравтодору» Славомір Новак розповів кореспонденту Укрінформ в кулуарах, під час VIII міжнародного форуму «День українського бізнесу в Польщі», що проходив у Варшаві. За словами Новака, в 2020 році єдиним джерелом фінансування Дорожнього фонду України стане акцизний збір на паливо. В цьому році це понад 40 млрд. грн. або 50% від всієї суми акцизу. У 2019 фінансування фонду буде на 75% складатися з відрахувань від акцизів на паливо. Це близько 60 млрд. грн.

Активно пересідаючи на електрокари, українці створили потенційну загрозу розробленій структурі фінансування. Скасувавши ПДВ та акциз на імпортовані в країну електрокари в січні поточного року, Верховна Рада сприяла різкому збільшенню їх кількості на дорогах країни і, як наслідок зниження продажів традиційних видів палива.

Як підкреслив Новак, на даний момент ніяких проблем з фінансуванням немає, але в «Укравтодорі» вже шукають інші джерела наповнення Дорожнього фонду. Одним із таких джерел стане електронна система зважування вантажівок під час руху. Роботи по її впровадженню вже ведуться. Також розглядається введення обов’язкової оплати за проїзд вантажного транспорту.

Recent Posts

Молода кров кипить: п’ять типових похибок юних водіїв за кермом автомобіля

Молоді водії через свої захоплення та брак досвіду схильні робити типові для себе помилки за…

20.09.2024

Підступний маневр на дорогах: за що водіям загрожує штраф у 340 гривень

Кожен водій стикається з ситуаціями на дорозі, коли доводиться сумніватися в правильності своїх дій. Особливо…

20.09.2024

Не робіть так: одна популярна помилка водіїв, яка вбиває ваш автомобіль

У повсякденній діяльності українські автомобілісти роблять чимало помилок, які іноді обходяться їм вкрай дорого. До…

20.09.2024

Механік закликав негайно зупинити авто, якщо бачите цей індикатор на приладовій панелі

Топовий американський автомеханік Скотті Кілмер, маючи 56-річний досвід роботи з автомобілями, назвав одну небезпечну ознаку,…

20.09.2024

Навіщо водії зі стажем натирають лобове скло автомобіля сирою картоплею

Якщо ви побачите, як автомобіліст натирає лобове скло картоплею, не варто відразу думати, що він…

20.09.2024

Правило 30 хвилин: що потрібно знати водієві про заряджання акумулятора автомобіля під час руху

Акумулятор автомобіля - один із найважливіших компонентів транспортного засобу, що потребує регулярного обслуговування. Ситуації, коли…

19.09.2024