Новини

Не лише Варшава: МВС розширить надання послуг для водіїв на інші міста ЄС

В Україні нині функціонують 143 територіальні сервісні центри Міністерства внутрішніх справ. За кордоном посвідчення водія вже можна обміняти у Варшаві, згодом такі послуги можна буде отримати в інших містах ЄС. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик.

«Наразі в Україні функціонують 143 територіальні сервісні центри МВС. І наразі МВС та Головний сервісний центр активно працюють над вивченням попиту і наданням можливості нашим громадянам отримувати і замовляти ту чи іншу послугу за допомогою онлайн», – сказав він.

Начальник ГСЦ нагадав, що 4 жовтня вони поновили в Україні послугу із замовлення посвідчення водія за допомогою електронного кабінету водія.

За його словами, після того, як водій обирає зручне для нього місце отримання цього документа – або у будь-якому територіальному сервісному центрі, або за допомогою доставки Укрпоштою, працівники сервісних центрів упродовж 10 днів обробляють документи та доставляють це посвідчення водію.

«У перші дні (після поновлення цієї послуги – ред.) на нас обрушилася велика кількість замовлень. Скажімо так, за тиждень у нас було десь 1,5 тисячі замовлень – як доставкою додому, так і шляхом отримання його у територіальних сервісних центрах МВС. Наразі ми вже працюємо (з цим – ред.) майже 3 тижні, і я маю інформацію про те, що водіями було замовлено 3,5 тисячі послуг з обміну посвідчення водія», – заявив Рудик.

При цьому він додав, що отримати посвідчення водій може і самостійно. Ця послуга поширена по всій території України.

«За межами України ми (ці документи – ред.) не доставляємо. Там (за кордоном – ред.) ми співпрацюємо з ДП «Документ», і нині є можливість обміну посвідчення водія саме у Варшаві. Але ми постійно розширюємо географію надання наших послуг і у подальшому поступово презентуємо отримання цих послуг і в інших містах ЄС», – заявив він.

Recent Posts

Чи потрібно міняти антифриз перед зимою: що радять експерти?

З наближенням холодів більшість автомобілістів починають готувати свої транспортні засоби до зимового сезону. Серед низки…

28.09.2024

Який простий засіб змусить блищати ваш автомобіль

Підтримка блиску автомобіля - завдання, з яким стикаються всі автовласники. Приємний зовнішній вигляд машини не…

28.09.2024

Не грюкайте дверима автомобіля: ось що може швидко вийти з ладу

Сильне грюкання дверима автомобіля - звичка, яку багато водіїв переносять ще з автомобілів 90-х і…

28.09.2024

Правило 50/50: як безпечно їздити на автомобілі з «докаткою»

Прокол шини - неприємна ситуація, з якою стикаються багато водіїв. Незважаючи на розвиток технологій, включно…

28.09.2024

Шість типових помилок водіїв під час заміни гальмівних колодок в автомобілі

Зі зростанням цін на автосервіс все більше автомобілістів вважають за краще самостійно займатися обслуговуванням своїх…

28.09.2024

Десять найнадійніших американських позашляховиків останнього десятиліття

Позашляховики останніми роками стали вкрай популярними на глобальному ринку, що привернуло українців до автомобілів зі…

28.09.2024