Новини

Зображення Nissan Juke знайшли на грошовій купюрі

Існує багато легенд про змови навколо зображень на валюті Сполучених Штатів, але деякі країни не мають такої таємної символіки на своїх грошах. Наприклад, на камбоджійській купюрі в 500 рієлів замість дивної суміші єгипетських, масонських чи патріотичних зображень намальовано звичайний кросовер Nissan та ще кілька автомобілів.

На зворотному боці купюри видно, як Nissan Juke першого покоління перетинає міст через річку Меконг, навпроти нього їде седан, схожий на японську Toyota Camry чи Vios (її продають у цій країні). Ще далі їдуть інший легковик та вантажівка, але розгледіти їх марку чи модель вже неможливо. Навряд чи Nissan платив Камбоджійському нацбанку за рекламу свого авто, просто художнику треба було взяти якийсь справжній автомобіль за основу.

На банкноті в 500 рієлів не завжди були зображені японські марки автомобілів. Старіші банкноти містили малюнки сільськогосподарських сцен, інші транспортні засоби, які перетинають річку. До речі, за нинішнім курсом 500 рієлів Камбоджі – всього 4,5 грн.

Камбоджа може мати цікаву валюту з автомобілями останніх моделей, але це далеко не єдина країна з крутим законним платіжним засобом. Деякі австралійські купюри водонепроникні та дуже барвисті, тому їх майже неможливо підробити. Південноафриканська валюта містить детальні зображення п’яти найпопулярніших тварин країни, а на деяких купюрах зображений Нельсон Мандела. Канадці вибрали вертикально орієнтовані купюри, а на купюрах Островів Кука є детальні зображення жінки та акули, взяті з легенд про походження країни.

Recent Posts

За кермо цієї марки ні ногою: машини якого автобренду водії відмовляються купувати повторно

Infiniti, люксовий бренд корпорації Nissan Motor, колись був символом розкоші та надійності, але тепер опинився…

04.05.2024

Чому потрібно регулярно міняти повітряний фільтр в автомобілі: названо 3 важливі причини

Заміна повітряного фільтра двигуна вашого автомобіля може принести кілька важливих переваг, які впливають як на…

04.05.2024

Нове покоління найдешевшого Nissan представили офіційно: фото

Найбільші автовиробники форсованими темпами проводять електрифікацію свого модельного ряду. Не відстає від глобальних трендів і…

04.05.2024

Нахабству немає меж: росіяни запустили сервіс із доставки санкційних іномарок із Європи

Незважаючи на безпрецедентні санкції, пов'язані з повномасштабною агресією РФ щодо України, окупацією та анексією українських…

04.05.2024

Штрафують на 5700 гривень: де ставлять новий дорожній знак у вигляді ромба і що він означає

У Європі почали використовувати новий автомобільний знак у вигляді білого ромба на синьому тлі. Водіїв…

04.05.2024

3 місяці в’язниці за крик за кермом: де водіїв кинуть за ґрати за підвищення голосу

Водіння автомобіля часто пов'язане з різного роду стресами. Тому в Україні нікого не здивуєш водієм,…

04.05.2024