Новини

Дизельні авто небезпечні для своїх водіїв та пасажирів

Концентрація оксиду азоту в салоні автомобіля в рази перевищує вихлопи від авто назовні. Львівські інженери пропонують вирішення цієї проблеми.

Такі результати дослідження, проведені Інститутом фізики навколишнього середовища Гейдельберзького університету спільно з журналом AutoBild. Випробування проводилися в районі Дюссельдорфа. Дослідження показало, що в салоні машини показники шкідливих речовин вихлопів у восьми випадках виявилися вищими, ніж на вулиці.

Якщо у вихлопах кількість окису азоту (NO2) становить від 24 до 92 мкг на кубічний метр повітря, то показники в салоні автомобіля можуть досягати 117 мкг, а іноді навіть 447 мкг. У міських умовах середня цифра становила 110 мкг на кубічний метр повітря всередині машини.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), концентрація понад 200 мікрограмів може мати помітні наслідки для здоров’я протягом короткого часу.

Чи можна зменшити шкоду від дизельних авто?

Експерти радять використовувати додаткові фільтри для авто. Очищення двигуна воднем, яке пропонує компанія Hydroxy, знижує рівень оксиду азоту на 38%. Окрім того, водневі технології українського виробництва зменшують викиди оксиду вуглецю на 18% та діоксиду вуглецю (вуглекислий газ) на 34%.

Очищення вихлопу з користю для авто
Особливість водневмісного газу, який використовує у своїх запатентованих винаходах компанія Hydroxy, у тому, що він каталізує горіння пального – дизель чи бензин горить краще і залишають менше невідпрацьованих решток.

Чим краще згоряння, тим пальне виділяє менше шкідливих речовин. Водночас зменшується навантаження на фільтр сажі, не утворюються вуглецеві відкладення і не закоксовуються маслоз’ємні кільця. Без зайвих зусиль та без розбирання очищуються поршні та поршневі кільця, випускний колектор, свічки запалювання, форсунки, датчик кисню (лямбда зонд) та рециркуляційний клапан EGR.

Ви дихатимете чистим повітрям у салоні, а ваше авто не матиме таких проблем як: збільшена витрата палива й оливи, відсутність тяги, нестійкі оберти, димний вихлоп.

Recent Posts

Ламаються дуже швидко: названо найгірші електромобілі для купівлі у 2024 році

Електрифікація автомобільної індустрії відбувається високими темпами, на ринку вже присутня величезна кількість авто на електричній…

20.05.2024

Який “автомат” в автомобілі вважається найнадійнішим: не гірше за “механіку”

Серед автомобілістів є думка, що автоматична трансмісія, хоч і зручна в експлуатації, але обов'язково вкрай…

20.05.2024

Буде тільки гірше: які поліпшення шкідливі для автомобіля

Практично кожен автомобіліст зацікавлений у тому, щоб зробити свою машину комфортнішою, продуктивнішою і безпечнішою. Багато…

20.05.2024

Яким бензиновим автомобілям віддають перевагу українці: ТОП-10 популярних моделей

Незважаючи на зростаючу популярність електрокарів і гібридів, бензинові автомобілі в Україні зберігають домінування як на…

20.05.2024

ТЦК будуть проводити огляд автомобіля: в якому регіоні почали діяти особливі вимоги

З набуттям чинності нового закону про посилення мобілізації в Україні посилилися перевірки, які проводять Територіальні…

20.05.2024

Оштрафують при першій зупинці: що водіям не можна робити при спілкуванні з поліцією

Від зупинки автомобіля поліцією не застрахований жоден водій. Причому отримати штраф від патрульних автомобіліст може…

20.05.2024