Categories: Новини

Водії зобов’язані їх пропускати на дорозі: в Україні з’явилися нові авто зі спецсигналами

Українські водії повинні мати на увазі, що до транспорту зі спецсигналами, який вони мають пропускати, тепер також відноситься транспорт донорських бригад, адже на перевезення органу є всього кілька годин. Ці транспортні засоби також будуть обладнані спецсигналами.

Про це повідомила директорка з розвитку у Перше медичне об’єднання Львова, директорка ініціативи “IDonor: Всеукраїнська платформа донорства” Ірина Заславець, інформує “Громадське радіо”.

Зазвичай донорські бригади користуються спеціальними автомобілями, при цьому, часто залучаючи до процесу поліцію, аби можна було їхати зі спецсигналами та максимально швидко довезти орган. До війни лікарі користувалися гвинтокрилами або літаками, проте наразі такі ризики неприпустимі.

“Це суттєво ускладнює роботу для трансплантації, адже донорські органи мають певний визначений період, коли вони можуть функціонувати за межами людського тіла, і цей орган треба дуже швидко доставити до місця, де можна його пересадити”, – наголосила Ірина Заславець.

За її словами, відтепер уряд дозволив встановлювати такі проблискові маячки й звукові сигнали на автівку закладу, який здійснюватиме операції з трансплантації (а таких закладів в Україні 32), і завдяки тому трансплантологи зможуть швидше доїжджати з боксами з цими органами. Вона також наголосила, що заклади, які здійснюють операції з трансплантації, рівномірно розподілені територією нашої держави, але через війну наразі їх більше проводиться на заході України.

Recent Posts

ТЦК будуть проводити огляд автомобіля: в якому регіоні почали діяти особливі вимоги

З набуттям чинності нового закону про посилення мобілізації в Україні посилилися перевірки, які проводять Територіальні…

20.05.2024

Оштрафують при першій зупинці: що водіям не можна робити при спілкуванні з поліцією

Від зупинки автомобіля поліцією не застрахований жоден водій. Причому отримати штраф від патрульних автомобіліст може…

20.05.2024

В Україні обмежать рух позашляховиків: де заборонять їздити джиперам

В Україні найближчим часом з'являться зони, де буде заборонено їздити на позашляховиках. Відповідний законопроєкт №11024…

20.05.2024

Кому з автомобілістів не можна економити на паливі: пояснення механіка

Американський автомеханік із 56-річним стажем роботи Скотті Кілмер висловився з приводу економії автомобілістів на паливі.…

20.05.2024

40 тисяч штрафу навіть тверезому: кому з водіїв заборонено сідати за кермо

В Україні зростає кількість порушень ПДР з кожним роком, викликаючи тривогу у правоохоронців. При цьому…

20.05.2024

Як відключити сигналізацію автомобіля без брелока: розкрили секретну кнопку

Ситуація, коли у власному автомобілі раптово спрацьовує сигналізація, а відключити її не вдається через несправність…

20.05.2024