Новини

Українців обдурюють з отриманням водійського посвідчення: що потрібно знати

На сторінці Головного сервісного центру МВС України у соціальній мережі facebook з’явився допис про те, що шахраї «не стомлюються» робити підробки документів, а українці купувати їх.

В сервісному центрі застерігають українців заходити на фішингові сайти. Дизайном і оформленням вони схожі на офіційні вебресурси Головного сервісного центру МВС. Але на меті у них виманювати в довірливих або неуважних користувачів мережі персональні дані. “Фальшиві” ресурси зловмисники рекламують у соціальних мережах.

Щоб не стати жертвою фішингу, не переходьте за сумнівними гіперпосиланнями та не вводьте конфіденційні дані на підозрілих ресурсах. Уважно перевіряйте URL-адресу, адже будь-які неточності можуть означати, що ви потрапили на фішинговий сайт. Пам’ятайте, що державні ресурси завжди мають домен «gov.ua».

Також в ГСЦ розповіли про фальшиві довідки. Коли водій отримав посвідчення водія, а його немає в додатку “Дія”. Бо водій просто придбав його в Інтернеті й цілком серйозно переконаний, що документ чинний і законний. Навіть є фото довідок, які начебто були видані у сервісних центрах МВС. На них офіційний логотип, але, наприклад, неправильно вказана адреса закладу або інші дані, які легко зчитуються як неправдиві. Звичайно, що таких бланків в сервісних центрах ніколи не видавали. Відповідно і «печатка», і «підпис», і інші елементи на таких документах — це фейк.

В відомстві наголошують, що єдиний законний спосіб отримати дійсне посвідчення водія вперше — це самостійно пройти 2 курси навчання в акредитованій автошколі та успішно скласти теоретичний та практичний іспити в сервісному центрі МВС.

Водіям нагадують, що не варто шукати незаконні шляхи отримання водійських документів. Пам’ятайте, за це передбачено відповідальність частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України. Це карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Recent Posts

В Україні змінили порядок реєстрації авто: без якого документа тепер не продати машину

В Україні змінився порядок комісійної торгівлі транспортними засобами. Нова постанова Кабміну наказує пред'являти під час…

03.10.2024

Штраф понад 3000 гривень: де водієві загрожує покарання за їзду на автомобілі з порожнім баком

Якщо в Україні у водія в дорозі закінчиться бензин і він встане просто посеред дороги,…

03.10.2024

З якими несправностями заборонено їздити на автомобілі

Кожен автомобіліст відповідальний за технічну справність свого транспортного засобу. Якщо в автомобілі є якісь неполадки,…

03.10.2024

Кращі бюджетні електрокари: ТОП-10 моделей до 25 000 доларів прямо зараз

Перехід на електромобілі вже давно перестав бути привілеєм забезпечених водіїв. У наші дні можна знайти…

02.10.2024

Десять хот-хетчів прямо зараз: адреналін і практичність за доступною ціною

«Гарячі» хетчбеки - це унікальний клас автомобілів, який пропонує як спортивний драйв, так і повсякденну…

02.10.2024

Десять найшвидших автомобілів з пробігом до $20,000 прямо зараз

Якщо у вас є бюджет у межах $20,000 і ви мрієте про швидкий автомобіль, перед…

02.10.2024