Categories: Новини

Влада хоче збудувати «сонячні» дороги

Міська влада Токіо планує збудувати «сонячні» дороги до Олімпійських ігор 2020 року. У такий спосіб столицю Японії хочуть представити одним із найбільш екологічно чистих міст як всередині країни, так і в світі.

До початку наступного року нові технології повинні застосувати на експериментальних ділянках доріг. У травні 2018 року «сонячна» дорога вже з’явилася на автостоянці магазину Seven-Eleven в префектурі Канагава. Вона складається із системи сонячних панелей. Що вкриті надміцною речовиною, аби по ній могли вільно їздити автомобілі. Подібні дороги раніше були представлені у Франції і Нідерландах.

«Сонячна» дорога може генерувати 16 145 кВт-годин електроенергії на рік, покриваючи близько дев’яти відсотків всієї електроенергії, споживаної магазином», – розповіла менеджер магазину Seven-Eleven.

Уряд Токіо зосереджений на підтримці нових технологій, адже поставив за мету до 2030 року збільшити використання електроенергії з відновлюваних джерел до 30% від споживаної потужності в Токіо, у порівнянні з аналогічною метою близько 12 % у 2016 році. За рахунок «сонячних» доріг збільшується можливість використання ВДЕ. Головна проблема з впровадженням таких доріг – їхня висока вартість. Оскільки технологія широко не використовується, її компоненти поки ще не є масовими. У Франції один кілометр такої дороги коштує близько 5 млн євро. Незважаючи на це, уряд Токіо сподівається облаштувати «сонячні» дороги передусім на державних об’єктах, а також на автостоянках. Напередодні проведення Олімпіади-2020 мережу таких доріг хочуть поширити по всій країні.

Джерело: ecotown.com.ua

Recent Posts

Підступний маневр на дорогах: за що водіям загрожує штраф у 340 гривень

Кожен водій стикається з ситуаціями на дорозі, коли доводиться сумніватися в правильності своїх дій. Особливо…

20.09.2024

Не робіть так: одна популярна помилка водіїв, яка вбиває ваш автомобіль

У повсякденній діяльності українські автомобілісти роблять чимало помилок, які іноді обходяться їм вкрай дорого. До…

20.09.2024

Механік закликав негайно зупинити авто, якщо бачите цей індикатор на приладовій панелі

Топовий американський автомеханік Скотті Кілмер, маючи 56-річний досвід роботи з автомобілями, назвав одну небезпечну ознаку,…

20.09.2024

Навіщо водії зі стажем натирають лобове скло автомобіля сирою картоплею

Якщо ви побачите, як автомобіліст натирає лобове скло картоплею, не варто відразу думати, що він…

20.09.2024

Правило 30 хвилин: що потрібно знати водієві про заряджання акумулятора автомобіля під час руху

Акумулятор автомобіля - один із найважливіших компонентів транспортного засобу, що потребує регулярного обслуговування. Ситуації, коли…

19.09.2024

Не робіть так: яка популярна помилка водіїв під час паркування веде до блокування АКПП

Автомобілі з автоматичною коробкою передач істотно полегшують життя сучасним водіям. Ці машини не потребують частого…

19.09.2024