Новини

У Польщі за махінації з номерними знаками для авто можна сісти за ґрати

В Польщі внесли зміни до Кримінального кодексу, які передбачають ув’язнення за підробку чи використання чужих номерних знаків на транспортних засобах.

У внесених змінах до Кримінального кодексу йдеться, «що людина, котра для руху на території Республіки Польща має недійсний реєстраційний номерний знак автомобіля або підробляє чи змінює його, карається позбавленням волі на строк від 3 місяців до 5 років».

Аналогічне покарання отримають особи, які використовують автомобільний номерний знак, не присвоєний цьому транспортному засобу, або використовують підроблений чи змінений номерний знак як справжній.

Дані зміни набудуть чинності з 1 жовтня 2023 року.

Також у новому положенні законодавством передбачено кримінальну відповідальність у вигляді від трьох місяців до п’яти років позбавлення волі за викрадення номерного знака, підробку номерного знака з метою використання його як справжнього, а також передбачена ідентична кримінальна відповідальність для зловмисників, які використовують копії номерних знаків на транспортних засобах.

В той же час за неправильне розміщення чи закриття номерних знаків у Польщі передбачено штраф – 500 злотих. За відсутність номерного знака на автомобілі – штраф не менше 1500 злотих.

Recent Posts

Які німецькі автомобілі не рекомендують купувати навіть самі німці

Німецькі автомобілі, протягом багатьох десятиліть відомі своєю високою якістю та інженерними інноваціями, починають втрачати репутацію.…

03.10.2024

Чому не треба купувати повнопривідний позашляховик: назвали шість вагомих причин

Повнопривідні позашляховики довгий час асоціювалися з міццю, прохідністю і надійністю на пересіченій місцевості. Вони стали…

03.10.2024

Десять кросоверів, купівля яких вас не розчарує

Ринок кросоверів і позашляховиків продовжує розширюватися, пропонуючи водіям не тільки багатофункціональні автомобілі, а й комфортні,…

03.10.2024

Колесо спускає, але проколів немає: шість імовірних причин, чому так відбувається

Кожен автомобіліст може зіткнутися рано чи пізно з ситуацією, коли в його машині спустило колесо.…

03.10.2024

Миття машини без води: назвали п’ять найкращих способів

Далеко не завжди в автомобілістів є можливість помити автомобіль традиційним способом за допомогою води. У…

03.10.2024

У мережі показали практичну альтернативу Renault Duster: фото

В Україні бюджетний кросовер Renault Duster є одним із найпопулярніших автомобілів. Багато в чому українці…

03.10.2024