Categories: Новини

Україна має шанс відродити автопром за допомогою електрокарів

Україна має шанс відродити вітчизняну автопромисловість завдяки виробництву електрокарів. Таку думку висловив директор зі стратегічного маркетингу та розвитку бізнесу Корпорації «Богдан» Михайло Сокол у прямому ефірі Громадського радіо.

За його словами, недалекоглядна та безсистемна державна політика за останні 10 років призвела до катастрофічних наслідків у галузі автовиробництва. Але Україна може скористатися зростаючим попитом на електромобілі для виходу з кризи.

«На сьогодні відомі автомобільні концерни шукають майданчики для розміщення заводів з виробництва електромобілів та літій-іонних акумуляторів до них. Ми має гігантські запаси літію на території України, одні з найбільших в світі. І ми маємо сьогодні вільний доступ на ринки Європи. Тому Україна є привабливою для інвестицій у цій сфері. Іноземні концерни можуть прийти партнерами до нас – діючих заводів, а можуть будувати заводи з нуля», – пояснив Михайло Сокол.

На його думку, держава повинна створити сприятливі умови для такої співпраці і активно підтримати вітчизняний автопром.

«У даному випадку необхідна 100-відсоткова робота нашого уряду щодо створення таких пропозицій цим зарубіжним автоконцернам, які були б їм цікавіші, ніж пропозиції інших країн – Польщі, Словаччини, Туреччини. Так, тут існує жорстка конкуренція, але цим потрібно займатися, якщо ми хочемо отримати нових інвесторів у сегменті ринку, який розвивається просто шаленими темпами», – зауважив директор зі стратегічного маркетингу.

Нагадаємо, що потужності українського автопрому завантажені менше, ніж на 1,5%. Обсяги виробництва скоротилися з 401 599 автомобілів у 2008 році до 7 296 у 2017 році та продовжують знижуватися. Це призвело до скорочення 400 тис. робочих місць в автомобільній промисловості та суміжних сферах. Катастрофічне падіння виробництва спричинила низка факторів, зокрема економічна криза, вступ України до Світової організації торгівлі на невигідних умовах, відсутність контролю за автомобілями з іноземною реєстрацією тощо.

Recent Posts

Найкращі автомобілі для їзди по снігу: ТОП-10 недорогих моделей з пробігом

Наближається зима, а з нею і суворі погодні умови, які перетворять будні автомобілістів на справжнє…

18.10.2024

Чому важливо прогрівати двигун за нульової температури: інакше угробите автомобіль

Найближчим часом синоптики обіцяють українцям похолодання і перші заморозки. До такої ситуації автомобілістам слід бути…

18.10.2024

Найкращі вживані автомобілі до 300 000 гривень: ТОП-5 моделей прямо зараз

Знайти дійсно надійний і сучасний автомобіль на вторинному ринку за ціною до 300 000 гривень…

18.10.2024

Недорогі та економічні автомобілі: ТОП-10 бюджетних моделей з меншою витратою палива

Зростання цін і падіння рівня доходів змушує українських автомобілістів шукати більш економні рішення на ринку.…

18.10.2024

Що обов’язково потрібно покласти в багажник автомобіля перед далекою поїздкою: порада механіка

Далекі поїздки здатні піднести неприємні сюрпризи будь-якому автомобілісту. Саме тому до них потрібно готуватися ретельніше,…

18.10.2024

Індикатор EPC в автомобілі: що він означає і чи можна з ним їздити

Деякі автомобілісти іноді помічають на приладовій панелі автомобіля активацію дивного індикатора «EPC». При цьому багато…

18.10.2024